Statul Filipine face pasi repezi privind Cyber Security si poate reglementa moneda Bitcoin

7 iunie 2016 bitcoin, securitate

Articol scris de Mirona Noru

Banca Centrala a statului filipinez este in plin proces de a face cateva modificari privind reglementarea Cyber Security, in vederea combaterii spalarii banilor si a atacurilor cibernetice.

Guvernul acestei tari poate introduce in curand reglementari privind moneda virtuala Bitcoin, in contextul in care banca centrala a tarii decide sa aspreasca sanctiunile in jurul valorii de spalare a banilor. Banca este de asemenea axata pe imbunatatirea securitatii infrastructurii informatice.

Print

Tara din Asia de Sud-Est, Filipine a decis brusc sa se axeze pe transferul de bani si intreprinderile de remitente din tara. Represiunea brusca pare sa fie in legatură cu raportul publicat recent de Reuters si Fortune, care au subliniat problem serioase privind Cyber Security, care isi pierde valabilitatea din partea US Federal Reserve. De altfel, in raportul anterior mentionat, a fost prezentat de asemenea, furtul de peste 81 de milioane $ dintr -un cont al Federal Reserve, care aparține Bancii Centrale a Bangladesh.

Reglementarile privind Cyber Security din Filipine pentru combaterea spalarii banilor si a amenintarilor cibernetice

Potrivit rapoartelor emergente din Filipine, guvernul a anulat licenta emitatorul de bani Philrem Service Corporation, un operator de servicii de remitente, lider in serviciul sau, care ar fi fost folosit de hackeri pentru a transfera bani din contul apartinator Bancii Centrale a Bangladesh.

Banca Centrala Filipineza isi intensifica securitatea cibernetica si se pare ca analizeaza modalitatile de reglementare a Bitcoin, in scopul prevenirii spalarii banilor. Dupa cum arata, sectorul bancar traditional este in prezent redus la o stare latenta, dupa ce au aparut rapoarte cu privire la reteaua SWIFT, care ar fi compromisa.

bitcoin_bg2

Reteaua SWIFT a fost pana in prezent singura retea bancara internationala utilizata de bancile din intreaga lume pentru a transfera bani in intreaga lume. Spre deosebire de Bitcoin, SWIFT nu este foarte sigura si nici nu este descentralizata.

In acelasi timp, Cyber Security a retelei SWIFT poate fi la fel de puternic ca si cea a unei banci cu cea mai slaba securitate cibernetica. Nu este o surpriza faptul ca se poate gasi o lista lunga a institutiilor bancare care opereaza in continuare cu ajutorul unui program de Cyber Security care nu corespunde standardelor configurate si care poate fi compromis cu usurinta de catre hackeri.

Filipine primeste o multime de remitente spre interior. Banca Centrala Filipineza are in vedere reglementarea Bitcoin si este important ca institutia sa ia in considerare rolul jucat de moneda digitala, aceea de a permite accesul la remitente mai ieftine, precum si accesul la serviciile financiare; cele de tip unbanked si underbanked. Noua divizie de supraveghere a Cyber Security creata de catre Banca Centrala Filipineza va fi responsabil pentru elaborarea de noi politici de securitate cibernetica, monitorizarea amenintarilor online si gestionarea problemelor de securitate cibernetica. Ramane de vazut daca noua divizie va sfarsi prin a face mai mult bine decat rau in sectorul monedei digitale, prin introducerea unor politici prost elaborate sau nu.

sursa: http://www.reuters.com/article/ceyber-heist-philippines-idUSL4N18W05K

http://www.newsbtc.com/

http://fortune.com/2016/06/04/philippine-central-bank-security/

http://www.bbc.com/news/technology-35773061

http://www.reuters.com/article/us-usa-nyfed-bangladesh-malware-exclusiv-idUSKCN0XM0DR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *