Australienii vor putea sa cumpere Bitcoin la chioscurile de ziare din intreaga tara

8 iunie 2016 bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Doua companii din Australia tech-based au lansat o noua initiativa care va face Bitcoin disponibil pentru consumatorii obisnuiti din intreaga tara. Acestia vor putea sa cumpere Bitcoin la orice colt de strada, facilitand achizitia de monede virtuale.

Schimbul valutar digital australian Bitcoin.com.ua a incheiat un parteneriat cu reteaua de retail Blueshyft, pentru a lansa o noua platforma care va permite clientilor sa cumpere mai usor moneda virtuala. In cadrul proiectului , oamenii vor fi capabili sa cumpere Bitcoin de la aproape 1.200 de chioscuri de ziare din tara.

australia-seeks-to-treat-bitcoin-as-fiat-money

Blueshyft, software-ul premium ce ofera solutii de afaceri FinTech, precum si echipamente hardware, este detinut de Murdoch Media, compania creata de Matt Handbury. Bitcoin.com.au este o parte a Global Internet Ventures (GIV), o societate de capital de risc, care a deschis anterior schimbul local Buyabitcoin.

Este prima data cand australienii vor putea sa cumpere Bitcoin direct de la tejghea, folosind banii lor. Proiectul este de asteptat sa stimuleze increderea clientilor in Bitcoin si sa imbunatatească reputatia sa drept o cripto-moneda de incredere.
Este greu sa ai incredere in schimburile Bitcoin actuale, deoarece procesul este foarte vag pentru consumator„, declara Rupert Hackett, directorul general al Bitcoin.com.au, pentru Mashable Australia. „Noi credem ca prin acest parteneriat de vanzare cu amanuntul oferim brandingul propriu-zis, care va da mai multa incredere consumatorului sa cumpere Bitcoin.
Ideea noastra principala este ca daca putem lua banii marunti, cum ar fi monedele, din buzunare si le putem face sa aiba o valoare mai mare in forma digitala, care va incuraja achizitiile mai mari si mai mari „, a mai spus el.

Pentru a permite clientilor sa cumpere Bitcoin, agentul de la chioscurile de ziare va folosi un iPad si o aplicatie de conectare moneda digitala si o platforma. Companiile vor percepe un comision de 4 % din vanzari.

Tranzactia minima se va ridica la $ 50, dar schimbul vrea sa reduca limita la $ 1. Potrivit lui Hackett, acesta urmareste sa realizeze aproximativ 15 milioane de tranzactii in primul an, cu o tranzactia medie care sa variaze de la $ 150 la 200$.

Bitcoin-Australia

Platforma Blueshyft este deja utilizata de catre agentii de vanzari australiani de la chioscurile de ziare, precum si de curieri, facilitand utilizarea Bitcoin. Hackett crede ca Bitcoin isi va continua ascensiune in viitor. Tehnologia sa de baza, blockchain, a atras deja unii investitori mari. Bancile de top din lume, investigheaza posibilele cazuri de utilizare a tehnologiei .

Nu exista nicio indoiala ca Bitcoin este gata pentru o crestere foarte mare”, a remarcat Hackett. „Bancile mari si firmele de contabilitate investesc in tehnologia de baza, Blockchain.”
Australian Securities Exchange urmareste de asemenea si explorarea modul de utilizare a registrului distribuit, pentru a imbunatati operatiunile bancare si de a le face mai rapide si mai ieftine. La inceputul acestui an, compania a apelat la blockchain-ul de pornire a activelor digitale Holdings, pentru a crea un nou sistem de solutionare a tranzactiilor pe piata a capitalului propriu al tarii .

Luna trecuta, municipalitatea elvetiana Zug a anuntat planurile de a permite clientilor sa plateasca pentru servicii guvernamentale cu Bitcoin. A devenit primul oras din lume pentru a oferi servicii publice in schimbul monedei digitale.

Proiectul-pilot va incepe la 1 iulie si va dura pana la sfarsitul anului 2016, cand orasul va analiza rezultatele studiului si apoi sa decida daca este rezonabil sa accepte plati in moneda digitala sau nu.

 

 

sursa: http://www.coinspeaker.com/

http://mashable.com/2016/06/02/bitcoin-newsagency-australia/#cajwJdaTNZq0

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV