Pretul Bitcoin continua sa creasca, fiind mai aproape de suma de 600 de $ pentru prima data, din august 2014

7 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

 Pretul Bitcoin a crescut cu 10 % fata de saptamana trecuta, iar acum se aproprie de suma de 581 dolari. Comunitatea Bitcoin a observat o explozie incredibila in pretul criptomonedei, incepand cu saptamana trecuta.

bitcoin pret

Pretul monedei Bitcoin a crescut, ajungand la cel mai ridicat nivel in aproape doi ani, datorita cresterii cererii din China si a dus la cresterea Bitcoin, acesta ridicandu-se ridicându-se la mai mult de 500 $ pe unitate ( din 2 iunie). Prețul actual porneste de la $ 581 si a crescut cu aproximativ 10% fata de saptamana trecuta.

Un astfel de impact semnificativ ce a pornit din China este mai usor explicabil- in jur de 95% din totalul tranzactiilor Bitcoin se face prin intermediul schimburilor chineze. Astfel, orice crestere a cererii din această tara are un impact major asupra pretului Bitcoin, care opereaza peste tot in lume.

Expertii au evidentiat inca un posibil motiv pentru o astfel de ridicare a pretului Bitcoin: data de 10 iulie. In cazul in care aceasta data nu inseamna nimicpentru majoratitatea, aceasta are o semnificatie aparte. Bitcoin se bazeaza pe calculatoare „miniere”, care valideaza blocuri de tranzactii prin competitie, pentru a rezolva puzzle-uri matematice la fiecare 10 minute. Primul computer care a reusit si rezolvat puzzle-ul primeste o recompensă de 25 de noi Bitcoins, in valoare de aproximativ $ 13.500. In conformitate cu ideea initiala creata de Satoshi Nakamoto, creatorul monedei Bitcoin, recompensa trebuia sa fie redusa la jumatate, o dată la patru ani, pentru a pastra un „capac” asupra inflatiei. Iar anul acesta, data viitoare la care trebuie sa se reduca la jumatate recompensa este 10 iulie.

bitcoin up

Charles Hayter, CEO site-ul de analiza a monedei digitale CryptoCompare cu sediul in Londra, a declarat: „Bitcoin se afla la zile departare de a efectua o reducere a recompensei bloc, care va injumatati livrarea de zi cu zi pe piata. Bitcoin este in curs de dezvoltare , dupa o perioada de agitatie cu aspecte legate de guvernarea dezbinata si politica. Desi nu este pe deplin o situatie linistita, apele mai calme par a fi la orizont, ca un consens cu privire la modul de a scala reteaua.

Fluctuatiile recente ale preturilor realizate Bitcoin sunt unul dintre instrumentele financiare cele mai interesante, care le permite utilizatorilor sa castige in mod constant avantajul cresterii preturilor. In cazul in care pretul Bitcoin continua sa creasca, ne putem astepta ca acesta sa ajunga la suma de 600 $ saptamana viitoare.
Acum entuziastii Bitcoin se bucura de tendinta preturilor in crestere a Bitcoin, deoarece pot influenta in mod pozitiv lichiditatea de pe reteaua Bitcoin. Comerciantii si investitorii vor evalua trendul ascendent continuu Bitcoin si vor opri in a tranzactiona Bitcoin, cu intentia de a face profit. Cu cat oamenii devin mai interesati de Bitcoin, cu atat mai multe sanse sunt de a consolida in continuare pretul criptomonedei.

Capitalizarea actuala a tuturor monedelor Bitcoin care circula este putin peste 9 miliarde $ din nou, pentru prima data incepand din februarie 2014. Este necesar sa mentionam ca pretul Bitcoin prin niciun mijloc nu a crescut in detrimentul criptomonedelor. Capitalizarea totala de piata a tuturor cripto-resurselor economice este acum de 11 miliarde $, concurentul principal al Bitcoin, Ethereum , avand 1,1 miliarde $. Acesta este urmat de Litecoin la 221 milioane$ , Ripple la 202 milioane $, DAO la 150 milioane $ si Dash la 50 de milioane de $.

Succesul Bitcoin este, evident, in timp ce se compara cifrele din anii anteriori si actuali. La data de 29 mai 2015, Bitcoin costa $ 225 si valoarea de piata totala de Bitcoin a fost de3,2 miliarde de $.

sursa: http://www.coinspeaker.com/

http://bitcoincharts.com/charts/bitstampUSD#rg60ztgSzm1g10zm2g25zv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *