Depozitarul national de decontare a Rusiei testeaza cu succes sistemul de votare bazat pe Blockchain

6 iunie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Depozitarul National de Decontare ( DND), depozitarului central de valori mobiliare din Rusia, a dezvoltat si testat cu succes sistemul  de vot e-proxy, care ruleaza pe un registru distribuit construit cu platforma criptografica distribuita NXT. Codul open – source al proiectului este disponibil pe GitHub .

DND este un membru al bursei de la Moscova si este o organizatie ruseasca nebancara de credit, precum si depozitarul central al Rusiei si un jucator profesionist pe piata valorilor mobiliare. Organizatia ofera depozitare, decontare bancara si servicii relevante pentru actorii de pe piata.

russia-s-national-settlement-depository-successfully-tests-blockchain-based-e-voting-system-1

De-a lungul ultimilor zece ani, infrastructura financiara mondiala s-a confruntat cu provocari care ne fac sa revizuim abordarile fiabilitatii, securitatea si performanta sistemelor informatice„, a declarat Eddie Astanin, presedinte al consiliului executiv la DND. „Este evident pentru noi ca prin ignorarea dezvoltarii rapide a FinTech si fara modernizarea platformelor depasite, nu facem decat sa impiedicam dezvoltarea stabila a sistemului financiar rusesc. Din fericire, specialistii rusi sunt printre cei mai experimentati din industria FinTech la nivel mondial si ne-am dovedi acest lucru prin implementarea unui prototip complet functional al sistemului de vot e-proxy bazat pe blockchain. Dupa testarea blockchain pentru intalnirile obligatorii, putem extinde utilizarea acestei tehnologii in alte domenii de activitate ale DND.”

Sistemul de vot E-proxy este o tehnologie inovatoare pentru procesarea actiunilor corporative, care prevede o interactiune electronica intre detinatorii de valori mobiliare si emitenti, in scopul schimbului de informatii si documente. Tehnologia E-proxy a fost introdusa in cadrul DND in august 2014. In aprilie 2015, DND modernizeaza tehnologia, aducandu-l in conformitate cu standardele ISO la nivel mondial. In luna aprilie 2016, un prototip bazat pe blockchain pentru sistemul de vot e- proxy a fost testat cu succes pentru întalnirile obligatorii.

russianflag_bitcoincoins

Dupa ce grupul nostru de lucru a analizat utilizarea blockchain in mai multe domenii de activitate ale DND, am optat pentru automatizarea sistemului de votare anual ce are loc in cadrul sedintelor detinatorilor de valori mobiliare”, a declarat Serghei Putyatinskiy , director IT la NSD. „De-a lungul perioadei de patru luni, am reusit sa dezvoltam un prototip de lucru al sistemului de votare e-proxy bazat pe blockchain, care nu are analogii in lume. In timpul procesului de testare, am ajuns la o viteza de depunere de 80 de instructiuni de vot pe secunda. Suntem in prezent activ implicati in scopul cresterii capacitatii sistemului de votare, pentru a permite sustinerea unor noi tipuri de vot. Urmatorul nostru pas ar fi sa se supuna noul nostru prototip evaluarii realizate de un expert juridic si de criptare, care ne va da o idee mai clara daca prototipul este potrivit pentru sistemul de votare la nivel national.

DND a dezvoltat sistemul de vot electronic in parteneriat cu DSX Technologies, o companie de tehnologie ce utilizeaza registrul distribuit, cu sediul in Regatul Unit, care opereaza cu ajutorul unei tehnologii care permite clientilor sa testeze un prototip si sa implementeze solutii complexe si scalabile de tip blockchain in siguranta, cat si intr-un intervalul de timp minim.

Compania, care a dezvoltat si opereaza intr-un mediu FCA reglementat de comert si care gestioneaza valute digitale, vede oportunitati mari in construirea de solutii personalizate pe baza unui registru distribuit, care sa stabileasca un status de incredere, responsabilitate si transparenta si in acelasi timp sa permita rationalizarea proceselor de afaceri.

sursa: https://www.nsd.ru/en/press/ndcnews/index.php?id36=628973

https://bitcoinmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *