Interzicerea PayPal in Turcia ar putea deschide usi pentru Bitcoin

3 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Iesirea de pe piata din Turcia a PayPal poate sa deschida calea pentru sistemele de platii digitale noi, bazate pe blockchain. Turcia se poate dovedi a fi o mina de aur pentru monedele oferite de companiile digitale in zilele urmatoare, gratie problemelor cu care se confrunta compania PayPal din cauza refuzului guvernului turc de a-i reinnoi licenta de a opera in aceasta tara.

paypal-bitcoin2-mid

Cu licenta de lider la nivel mondial, fiind furnizorul de solutii de plata principal, care urmeaza sa expire in urmatoarele cateva zile, PayPal ( NASDAQ : PYPL ) va fi fortat sa se inchida. Facand acest lucru, compania va lasa in urma un gol imens in domeniul tranzactiilor peer-to -peer si a sectoarelor privind solutiile de plata pentru comercianti. Bitcoin, pe de alta parte, poate gazdui atat toate aceste sectoare si cea mai buna parte, aceasta nu are nevoie de nicio licenta ca sa functioneze. Potrivit rapoartelor, principalul motiv pentru reinnoirea licentei care urmeaza sa fie respinsa de catre guvern este din cauza nerespectarea din partea PayPal a uneia dintre reglementarile care ar fi fost impuse companiei, respectiv sa creeze toate infrastructurile necesare in interiorul teritoriului. Aceleasi reglementari se aplica aproape tuturor furnizor international de servicii de plata si in conformitate cu rapoartele NASDAQ si TechCrunch, mai multe companii se pot confrunta in curand aceeasi problema. Aceste reglementari sunt aplicabile in special pentru plata si transferul de fonduri ale intreprinderilor care detin fonduri ale clientilor sai, realizate in numele acestora.

Bitcoin va lua locul lui PayPal

28727172-turkey-high-resolution-bitcoin-concept

In timp ce majoritatea oamenilor care fac parte din comunitatea Bitcoin a tarii asteapta cu nerabdare sa vada moneda lor digitala preferata conectata, nu exista in prezent statistici disponibile cu schimburile si serviciile Bitcoin turcesti, care pot sugera viabilitatea unei astfel de solutii. Punctele de date pe care le-au folosit in cercetare sunt putin probabil sa existe pentru ca pana in prezent, nu a fost nevoie de sisteme de transfer de fonduri alternative si plati care implica moneda digitala. Dar, nevoia de servicii alternative dupa inchiderea PayPal poate ajuta Bitcoin sa creasca in regiune.

Companiile care ofera Bitcoin deja si-au dat seama de ocazia de aur aparuta, care este la indemana lor si ei se pregatesc sa utilizeze moneda digitala la intregul ei potential. Potrivit unor surse, PayPal a fost utilizat pe scara larga in randul populatiei, pentru a face tranzactii de la egal la egal, in general in cantitati mici. Taxele de tranzactie sunt in mod evident mai mari decat tranzactiile Bitcoin. Acesti factori au facut moneda digitala chiar mai populara prin intermediul mass-media. Daca lucrurile merg conform cu speculatiile facute pana acum, atunci adoptarea monedei digitale in Turcia se va realiza peste noapte, dupa interzicerea PayPal.

sursa: http://www.newsbtc.com/

http://techcrunch.com/2016/05/31/paypal-to-halt-operations-in-turkey-after-losing-license-impacts-hundreds-of-thousands/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *