Coreea stimuleaza investitiile in FinTech, start-up-ul blockchain

2 iunie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Traim intr-o epoca in care daca companiile nu adopta strategii privind atragerea consumatorilor in sectorul financiar, acestea ar putea avea pierderi semnificative.  Astfel guvernul din Coreea si-a dezvaluit planurile de a sprijini dezvoltarea si cresterea startup-urilor in tara. Pentru a fi mai precisi, acesta va sprijini capitalul de risc pentru FinTech si start-up-ul blockchain in Coreea.

South.Korea.original.12293

Coreea imbratiseaza inovatia financiara

Pana in acest moment, guvernul coreean si autoritatile de reglementare au fost destul de reticete cu privire la viitorul FinTech in tara lor. Avand in vedere interesul tot mai mare acordat pentru aceasta industrie, vestea ca statul Coreea vrea sa se implice in viitorul tehnologiei financiare nu este o surpriza completa.

Presedintele Comisiei de Servicii Financiare Yim Jong – Yong a declarat presei:

O data cu aparitia FinTech si a firmele bazate pe TIC, firmele ce ofereau servicii financiare in mod exclusiv evolueaza acum in noi tipuri de servicii. Pe masura ce pietele de capital au un potential mare in inovare si schimbare, guvernul se va asigura ca start-up-urile cu idei creative obtin suficient capital de risc.”

Dar este mai multa informatie de procesat decat ar parea la prima vedere, deoarece guvernul din Coreea a anuntat ca va promova o banca de investitii gigant pentru a oferi mai multe oportunitati de capital de risc. In acest moment, nu este sigur daca Banca Centrală a Coreei se va implica in acest proiect. Cu toate acestea , acesta este un semn pozitiv, pentru a vedea guvernul si autoritatile de reglementare pe aceeasi lungime de unda privind o schimbare .

FinTech si blockchain sunt privite ca parte integranta a celei de-a patra revolutii industriale. Sectorul financiar, desi este inca in faza de redresare in urma crizei financiare mondiale, nu va gasi niciun alt moment mai bun decat acum sa se implice in tehnologia digitala. Cererea de consum se orienteaza catre aceste noi instrumente si platforme, precum si catre o schimbare fundamentala ce trebuie sa aiba loc cat mai devreme.

thumb-3024520986_ldPGXeBQ_20141204_201715_900x506

Este destul de interesant pentru a vedea tehnologia blockchain fiind mentionata in mod specific de Mike Powell, directorul de management al Enterprise Thomson Reuters. De asemenea, el a menționat modul in care tehnologia Bitcoin va fi o oportunitate de a inova inregistrarea proprietatii de active si de decontare. Alte zone pentru a pastra contactul sunt crowdfunding si robo-consilieri, ambele fiind tendite in crestere in acest domeniu FinTech. Traim intr-o epoca in care exista nevoia de adaptare la cererile consumatorilor in sectorul financiar, iar nerespectarea acestui lucru ar putea conduce la pierderi semnificative pentru industrie. FinTech si blockchain sunt deschizatoare pentru calea pentru noi tehnologii si solutii. Va fi interesant sa observam ce vine din Coreea in anii urmatori in aceasta privinta; si este placut pentru a vedea pozitia liberala adoptata de guvernul coreean.

sursa: http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20160601000732

Bitcoin & altcoin news, price, information & analysis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *