Andreas Antonopoulos explica de ce tehnologia Blockchain este nimic fara moneda virtuala Bitcoin

2 iunie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Andreas Antonopoulos a realizat recent o prezentare despre relatia dintre Bitcoin si blockchain. Bitcoin nu a cerut niciodata permisiunea sa existe, iar unii experti inca mai simt ca nu ar fi trebuit sa i se permita conceptului sa existe in primul rand.  Pentru unii oameni, este posibil sa se separe cele doua in întregime, dar in realitate lucrurile sunt diferite. De fapt, expertii din industrie par sa se gandeasca ca Bitcoin va esua, in timp ce Blockchain va reusi.

AAEAAQAAAAAAAAPGAAAAJDI0ZTdhMjA3LWQ4NGItNGVjOC1hNGRhLWU1YzBlNDcwZDg5ZQ

Nu este in mod fundamental corect sa se gandeasca fie Bitcoin, fie Blockchain va reusi complet, sau vor esua lamentabil amandoua. In esenta sa, atat Bitcoin, cat si Blockchain sunt o revolutie si ofera oamenilor o multime de subiecte la care sa se gandeasca. Unii oameni resping pur si simplu notiunea ca exista acest concept, in timp ce altii par sa fie evanghelisti reali.

Totul se rezuma la intelegerea a ceea ce Bitcoin si Blockchain sunt. O multime de oameni s-au gandit la aceste intrebari, dar nu reusesc sa vina cu raspunsuri adecvate. Bitcoin este primul blockchain de acest gen, dar este de asemenea, mult mai mult decat atat. Aceasta permite inovatia fara permisiune si este in mod fundamental neutru.

„Un blockchain fara bitcoin sau dovada clara ca nu va functiona unul fara celalalt” ne explica Andreas Antonopoulos

Nu ar fi niciun blockchain fara Bitcoin, iar populara criptomoneda nu poate functiona fara blockchain. Criptomoneda este fundamental deschisa, fara frontiere si rezistenta la cenzura, ceea ce o face foarte puternica. Dar in acelasi timp, criticii vad acest lucru ca fiind cele mai mari puncte slabe.

Bitcoin nu a cerut niciodata permisiunea sa existe, iar unii experti inca mai simt nu ar trebui conceptului sa i se permita sa existe in primul rand. Cu toate acestea, el exista si nu va disparea in curand. In timp ce atentia s-a mutat asupra blockchain, acesta nu este singurul mecanism din cadrul aparatului care face Bitcoin sa para ca o capusa.

Ceea ce realizeaza Bitcoin este modul unic deschis in care se foloseste de blockchain, conectarea underbank si unbank asupra lumii. Mai degraba decat sa solicite investitii semnificative, toti acesti oameni au nevoie sa fie conectati la Internet cu ajutorul unui smartphone. Exista doar un singur blockchain deschis care conteaza, acesta fiind Bitcoin. Moneda virtuala nu poate sa ramana cea dominanta pe termen nelimitat, insa deoarece nu este perfecta, ea totusi realizeaza aceasta performanta.

Andreas Antonopoulus a declarat:

Bitcoin poate scala pana la o retea transnationala securizata, insumand de sapte la zece miliarde de dolari, care a fost difuzata timp de sapte ani, fara sa inregistreze vreun atac de succes impotriva protocolului de baza. Oamenii au incercat sa atace cibernetic Bitcoin, inca din prima zi. Este o tinta atractiva, cu volum atractiv de sapte miliarde de dolari, dar nimeni nu a reusit in incercarile lor inca.

Bancile sunt in cautarea de a construi aplicatii interesante pentru blockchain la care doresc sa se adapteze. Dar, avand doar un blockchain nu este raspunsul, deoarece va exista un algoritm de consens defectuos. Exista o multime de intrebari la care trebuie sa se raspunda atunci cand bancile pretind ca ” au un blockchain„, dar ei nu inteleg neaparat limitarile. Un blockchain in sine nu va realiza tot ceea ce oamenii doresc sa faca acesta in mod automat.

Multi experti financiari vad construierea de blockchains personalizate ca o solutie pentru a se asigura ca nu sunt falsificate. Cu toate acestea, aceasta trasatura particulara este garantata prin dovada muncii, care nu este ceva ce blockchains-urile private vor realiza. Imuabilitatea, rezistenta la cenzura, inovatia se gasesc numai in blockchain-urile deschise, utilizat de criptomonede.

sursa: http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV