Prescrypt elibereaza retetele medicale prescrise folosind tehnologia Blockchain

1 iunie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Directorul olandez al Centrul de Remodelare pentru Inovare Lucien Engelen a anuntat recent lansarea unui prototip bazat pe blockchain, in parteneriat cu SNS Bank N.V. si Deloitte. Aceast concept, numit Prescrypt , este o initiativa care face mai usor procesul de a obtine retetele medicale pentru persoanele cu boli cronice, care sunt asigurate in mod sigur si imuabil pe un registru distribuit.
Proiectul permite persoanelor fizice sa inregistreze si sa distribuie proprietatea digitala folosind tehnologia iDIN. IDIN este un serviciu de autentificare online care face legatura intre blockchain, permitand unei persoane un nou mod de a achizitiona medicamente prescrise.

Screen-Shot-2015-06-26-at-15.46.42

Conceptul de proof-of-dezvoltat de Engelen ofera celor care sufera de boli cronice prescriptii digitale inregistrate la zi si prezentari generale ale medicamentelor. Cu ajutorul expertilor de la divizia blockchain Deloitte, Prescrypt isi propune sa faca utilizatorii individuali responsabili de medicamente lor si informatiile aferente, spre deosebire de partajarea cu mai multe parti terte. Engelen detaliaza in postul sau:

Tehnologia Blockchain de baza face posibil ca acesti consumatori sa decida singuri cu care din furnizorii de asistenta medicala sa isi partajeze informatiile si caror furnizori sa le trimita baza de prescriptie medicala a lor . Prin punerea consumatorului in controlul informatiilor sale, in loc de o serie de alte parti terte, exista intotdeauna un set complet de informatii; o schimbare masiva in comparatie cu multitudinea de date, din pacate adesea incomplete, acestea reprezentand surse de conflict intre consumatori si furnizorii de asistenta medicala ce se confrunta in prezent. Acest produs aduce dreptul de proprietate a informatiilor inapoi catre consumatorul de asistenta medicala.

Implementarile blockchain legate de asistenta medicala, cum ar fi Prescrypt, acopera o gama larga de informatii pentru consumatori. Cercetatorii folosesc programul Gem, precum si alte cateva registre digitale-concentrate de asistenta medicala cu studii clinice, de asemenea. Bitcoin.com a raportat recent cazul a doi clinicieni: John Holden, un medic generalist si Greg Irving de la Universitatea din Cambridge, care au creat un concept pentru a face documente de studiu clinic neschimbatoare, folosind tehnologia blockchain.

CroppedImage400400-Blockchain-timestamped-protocols-could-improve-the-trustworthiness-of-medical-science-cover

Echipa lui Engelen din cadrul Centrului de remodelare pentru Inovare se concentreaza numai pe retete in acest moment, acest proiect initial avand un drum lung de parcurs pana la finalizare. Engelen explica:
PreScrypt nu este desigur in niciun fel un produs complet. Am construit acest produs in doar cateva zile pentru a demonstra puterea tehnologiei Blockchain; pentru a arata tuturor ca este posibil din punct de vedere tehnic utilizarea Blockchain pentru scenariile de asistenta medicala. In opinia noastra acest caz de utilizare este doar primul pas spre un mediu global digital de sanatate, constand intr-o mare varietate de aplicatii mult mai bogate. Ganditi-va la modalitati de eficientizare a activitatilor economice in domeniul asistentei medicale, de la consumator la asigurator la furnizor, aplicatii care pot comunica peste Blockchain, un PHR complet in loc de unul, doar concentrandu-se pe medicamente etc. Prefiguram ca multi furnizori pot construi propriile lor aplicatii pe aceeasi infrastructura, fiecare fiind capabili sa comunice in mod sigur datele consumatorului de asistenta medicala si reciproc. Noi cei de la Centrului de remodelare pentru Inovare vom continua sa ne uitam spre aceasta tehnologie uimitoare si veti auzi mai mult de la noi in curand.
Tehnologia Blockchain impreuna cu asistenta medicala pare a fi o potrivire facuta in ceruri. Cu toate greselilele si manipularea din industria de asistenta medicala, cum ar fi frauda recent descoperite cu compania Theranos, proiecte precum Prescrypt a lui Lucien Engelen poate fi cea mai sigura metoda de colectare a datelor.

 

 

sursa: https://news.bitcoin.com

http://f1000research.com/articles/5-222/v1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV