Stabilitate și Impozite: Ar putea fi Bitcoin un înlocuitor pentru aur? – I

29 august 2014 aur, bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Având în vedere că proiectul de peer-to-peer sistem Bitcoin a fost parțial inspirat de aur, nu este o surpriză faptul că mulți entuziaști Bitcoin, de asemenea, sunt fani ai metalului prețios.

Atât aurul cât și Bitcoin sunt mărfuri rar utilizate ca rezerve de valoare de către cei care ar putea fi neîncrezătoari în monedele discreționare.

Comunitatea Bitcoin a fost pentru mult timp interesată de yona utilizatorilor de aur – Ripple, de exemplu, a introdus recent tranzactionarea aurului la platforma sa. Chiar și așa, iubitorii de aur nu au fost întotdeauna campioni la Bitcoin. Unii merg chiar atât de departe încât se opun vocal contra ideii ca Bitcoin să fie precum un vehicul de investiții.

Poziția Schiff

Un pasionat de aur notabil și sceptic Bitcoin este Peter Schiff, a cărui companiei Euro Pacific de metale prețioase acceptă plățile în Bitcoin pentru aur. Schiff a continuat să vorbească despre faptul că simte lipsa de potențial pe termen lung pentru Bitcoin.

El a declarat în mai pentru CoinDesk:

Eu încă nu simt că oricare dintre aceste monede digitale sunt susceptibile de a supravieţui pe termen lung.

Schiff nu este singur în credința lui, iar el nu crede că poziția sa anti-Bitcoin răneşte şansele companiei sale în găsirea de clienți pe piața de conversie BTC în piața de aur.

Principalul punct de vânzare Euro Pacific, în conformitate cu Schiff, este că investitorii Bitcoin pot descărca o parte a monedei digitale de aur în caz de o scădere abruptă a prețurilor .

Gazda de radio a adăugat:

Ce se întâmplă dacă se reduce la 100 $ sau mai mic? Poate că o va face. Oamenii îşi asumă un anumit risc pe masa de cumpărarea a aurului sau argintului

Rămâne de văzut dacă Schiff va avea sau nu dreptate în cele din urmă. De aceea, este important să se compare monedele Bitcoin și aurul în materie de stabilitate a prețurilor și de impozitare, în încercarea de a demonstra cât ar putea Bitcoin să depăşească aurul ca o investiție populară.

Probleme de stabilitate

Este important să se stabilească de ce utilizatorii Bitcoin cred că moneda digitală ar putea lua locul aurului pe piața mondială.

Unul dintre principalele motive este că unii văd Bitcoin ca o investiție fără puncte comune, care pot să doară, asociate cu aur. În plus, capitalul semnificativ de investiții revărsat în piața Bitcoin ar putea fi mult mai valoros decât aurul.

Semnul pentru cei care împărtășesc această convingere de valoare a avut loc pe data de 29 noiembrie, când pe atunci prețul Bitcoin operațional de schimb Mt Gox a atins un nivel record de 1.242 dolari, tranzacționând cu doi cenți mai mult decât aurul de $ 1,241.98 la momentul respectiv.

goldvsbitcoin-630x442

Această similitudine de preț a fost de scurtă durată, cu toate acestea. La scurt timp după începerea anului 2014, prețul Bitcoin a scăzut ca urmare a incertitudinii de pe piața chineză – odată cu prăbușirea Mt Gox.

În ciuda corelație scurte în preț, volatilitate ridicată este motivul pentru care unii încă mai cred că cele mai multe bug-uri de aur nu cred în Bitcoin ca o investiție.

goldvsbitcoin-630x442
Preţul aurului fluctuează, dar nu la fel de mult ca Bitcoin în acest an. BTC a cunoscut o scădere de peste 62% în 2014 după ce a lovit o mare de 951.39 dolari la începutul lunii ianuarie până la 360.84 dolari în luna aprilie.

goldvsbitcoin-630x442
În ciuda temerilor legaţi de instabilitate, Timothy Coles, un investitor de aur care vinde mina de aur canadiană care generează $ 1m anual pentru BTC, a declarat pentru CoinDesk faptul că el crede că moneda descentralizată este mai puțin sensibilă la capriciile forțelor bancare.

Coles a spus:

Oamenii care au aur, într-adevăr nu au niciun control asupra direcției pe care [acesta] merge.

Aur, Bitcoin și impozite

Convingerea entuziaștilor de aur pe care Bitcoin ar putea prevala pe termen lung necesită o regândire a convingerilor lungi care au avut loc. Mulţi investitori în metale rare, de exemplu, cred că indiferent de ceea ce se poate întâmpla în ceea ce privește realitățile economice, deficitul de aur va continua să îşi dețină valoarea.

Michael Deblis, un avocat de impozitare, care este specializat în investiții de aur, a menționat că investitorii apelează la aur având în vedere istoria sa de securitate. El a spus:

Mulți contribuabili stochează aur în conturi private în multe țări diferite. Nu este proliferarea [de care] în ultimii ani, daorită cauzei economiei globale nesigure.

Bitcoin are, de asemenea, un avantaj, în care statutul său fiscal american este în prezent mai favorabil decât deținerea de aur în conturi off-shore.

În 2013, Financial Crime Enforcement Network (FinCEN) a stabilit un nou formular care prevede că, contribuabilii cu conturile financiare din afara SUA trebuie să se prezinte la IRS. Se numește un raport al Băncii Externe și conturile financiare, sau FBAR – cu reguli care necesită raportarea exploatațiilor de aur.

Acest lucru, împreună cu contul de Externe de conformare fiscală Act, sau Facta, cerințele de raportare de peste mări sunt un influentator probabil pentru străinii cu reședința americană pentru a creşte oferirea pașapoartelor – şi cetățenia SUA.

goldvsbitcoin-630x442

Acest lucru face Bitcoin avantajos, cel puțin pentru moment. Deblis a declarat un apel la conferința recentă deținută de IRS care a confirmat că nu au existat cerințe de raportare pentru Bitcoin pe FBAR 2013.

Cu toate acestea, agenția reexaminează monedele virtuale, ceea ce înseamnă că ar putea fi unele modificări în viitor.

În final

Oricine care a fost vizat pe piețele Bitcoin de la dispariția Mt. Gox, a văzut, probabil, mai multă stabilitate, ca niciodată.

Cu toate acestea, registrele de comenzi Bitcoin relativ superficiale pe diverse schimburi ar putea constitui încă o problemă în cazul în care cumpărătorii mari sau vânzătorii doresc să facă valuri pe piață.

Mulţi investitori mari Bitcoin, cu toate acestea, au folosit mai multe vehicule de calitate instituțională pentru Bitcoin, inclusiv companii precum Vaurum și SecondMarket. Există, de asemenea, instrumente noi care ies pentru a ajuta protejarea împotriva volatilității – Coinapault lui Locks este un exemplu în acest sens – și probabil nu vor fi instrumente mai complexe puse la dispoziția investitorilor în viitor.

Problema taxei pentru Bitcoin este încă în evoluție.Fiscul a decis o proprietate de acum, care a fost aplaudată de către investitori și alți experți în plăți digitale. Hotărârea în forma actuală poate fi interpretată ca Bitcoin fiind aur digital, și aurul analog Bitcoin.

Pe baza înțelegerii avocate impozitul Deblis „este încă un proces iterativ de la Fisc. Dar el crede că desemnarea proprietăţii IRS pentru BTC ar trebui să stea. El a adăugat:

Cred că un argument foarte convingător îl constituie faptul că [Bitcoin] este atât de diferit de orice tip de situație tipică bancară, care este de proprietate și nu ar trebui să fie tratată analog cu bani, care este depusă în instituțiile financiare.”

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *