Soarta Bitcoin va fi decisa vineri de catre SEC

9 martie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Soarta Bitcoin va fi decisa vineri seara, ora Americii, in data de 11 martie conform fusului european, de catre SEC – a Statelor Unite ale Americii privind fondul tranzactionat la bursa al Bitcoin (ETF).

SEC are un termen limita pana in data de 11 martie sa ia o decizie in ceea ce priveste modificarea normei propuse, care ar elibera in mod clar calea pentru aprobarea ETF, care ar fi prima de acest gen. Cu toate acestea, pentru ca ziua de 11 martie cade intr-o sambata conform fusului orar al Americii, aceasta decizie va veni inainte de aceasta data, a declarat o sursa oficiala.

SEC-728x513

Decizia, indiferent de rezultat, va reprezenta sfarsitul unei proces mai mare de trei ani, de cand investitorii Cameron si Tyler Winklevoss au depus la SEC proiectul ce modifica radical statutul Bitcoin si ii poate modifica radical soarta si decursul pe termen lung, la mijlocul anului 2013. In cazul in care proiectul acestora va primi aprobare, unii analisti au speculat ca pietele Bitcoin ar putea creste ca rezultat al acestei decizii oficiale.

Pretul monedei digitale continua sa creasca in mod continuu, inregistrand o valoarea media aproximativ de $ 1.300 conform sesiunilor recente de tranzactionare, ajungand la $ 1,293.47 pe data de 3 martie conform Indicelui de Pret al Bitcoin CoinDesk (BPI), asa cum cifrele arata.

Cu toate acestea, pretul Bitcoin s-a confruntat in cele din urma cu o scadere brusca pe data de 7 martie, in care pietele au scazut sub $ 1200, timp de o perioada scurta. Pe de alta parte, analistii au sustinut ca, in cazul in care SEC resping modificarea regulamentului, care ar permite Bats Global Exchange pentru a lista ETF, pretul Bitcoin ar putea fi afectat negativ.

hqdefault

Phil Bak, care a fost anterior director general din New York Stock Exchange si in prezent activeaza ca CEO pentru fonduri ETF ale emitentului ACSI, a declarat pentru publicatia online CoinDesk ca, in general, SEC incearca sa evite situatia  „de respingere publica a ETF”. El a continuat sa sustina ca, in cazul in care agentia nu a planificat aprobarea unuia dintre aceste fonduri, ar solicita probabil ca depunerea sa fie retrasa înaintea oricarei decizii finale.

Cu toate acestea, in conformitate cu Bak, lipsa unei astfel de corectii negative atat de aproape de termenul limita ar putea fi determinata de alti factori specifici ETF Bitcoin. Bak a explicat:

In acest caz, agentia guvernamentala poate dori sa arate lumii ca este sigura de Bitcoin. In mod alternativ, un alt factor important ar putea fi, de asemenea, ca avocatii doresc sa sustina pana la capat proiectul depus si lasat acest fond propus sa ajunga in instanta, fie ca este respins sau nu.

Soarta Bitcoin pare sa fie in mainile SEC si toti utilizatorii asteapta cu nerabdare ziua de 11 martie, cand in functie de decizia luata de Comisie, pretul Bitcoin ar putea creste sau scadea semnificativ.

sursa: https://coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *