Serviciul postal din SUA si-ar putea crea moneda proprie

26 mai 2016 accepta bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Serviciul Postal din SUA (USPS) a lansat un nou raport care evidentiaza modul in care s-ar putea adopta tehnologia blockchain in cadrul operatiunilor sale.

Raportul, emis de Oficiul Inspectorului General (OIG) al serviciului postal, a sugerat ca serviciul ar trebui sa ia in considerare utilizarea tehnologiei pentru a consolida lanturile de aprovizionare, crearea de retele de dispozitive conectate sau chiar sa emita propria moneda digitala.

Raportul OIG afirma ca pe termen scurt, guvernul ar trebui sa aloce resurse pentru cantarirea posibilitatii unde s-ar putea implementa tehnologia, sustinand ca „la inceput trebuie sa experimenteze cu aplicatiile sale posibile, iar astfel ar putea beneficia de operatiuni postale si clientii„.
Autorii raportului precizeaza:
Serviciul Postal din SUA ar putea beneficia de tehnologia blockchain pe termen scurt, prin studierea tehnologiei si eventual, experimentarea cu solutii bazate pe blockchain pentru serviciile financiare. Serviciul Postal ofera deja unele servicii financiare, inclusiv a ordinelor de plata si transferuri monetare internationale, in cazul in care blockchain ar putea fi un instrument care sa permita serviciului postal sa ofere aceste servicii intr-un mod mai eficient.

serviciul postal din SUA

Este o idee care a atras atentia altor servicii similare in trecut. In luna martie, serviciul de livrare australian, Australia Post, a declarat ca investigheaza utilizarea tehnologiei pentru aplicatii ce tin de identitate digitala.

Intr-o declaratie, seful Serviciului Postal de Securitate a Informatiilor si vicepresedintele departamentului de solutii digitale, Randy Miskanic a sugerat ca guvernul nu a realizat prea multe actiuni, dincolo de cea de evaluare.

Dupa cum am subliniat si in raport, va trebui sa fim precauti in implementări specifice ce tin de bariere tehnologice, legate de securitate si evident incertitudinea de reglementare„, a spus el . „Vom evalua utilizarea blockchain pentru fiecare dintre cazurile de utilizare si vom revizui in continuare oportunitatile disponibile in acelasi timp, avand in vedere impactul tehnologiei si restrictiile financiare.

O moneda „Postcoin” pentru plati globale

postcoin

postcoin

 

O recomandare notabila este crearea unei cripto-monede pentru utilizarea in cadrul serviciului postal. Cripto-moneda, numit „Postcoin„, a fost initial propusa intr-un document din anul 2015, in parteneriat cu firma de consultanta Swiss Economics. Swiss Economics a fost mai tarziu angajata de catre OIG, ca parte a cercetarii sale.
Potrivit raportului OIG, Postcoin ar putea ajuta serviciul la atenuarea problemelor globale privind transferul de bani. In plus, autorii raportului speculeaza ca o cripto-moneda interna ar face mai usoara munca pentru birourile postale conectate la nivel global, in momentul in care acestea tranzactioneaza unule cu altele in mod direct.
Raportul prezinta:
… Posta ofera in prezent serviciul de transferuri internationale de bani. Cu toate acestea, aceste servicii sunt in prezent disponibile doar intr-un numar limitat de tari. Flexibilitatea si comoditatea asociata cu Postcoin ar putea permite extinderea serviciilor de transfer de bani electronici catre orice persoana din lume.

Notabil este faptul ca raportul sugereaza ca Serviciul Postal ar putea folosi un blockchain public, cum ar fi Bitcoin, pentru aceasta aplicatie.

Posibilele cai de implementare explorate includ token-uri de cumparare pentru un blockchain existent sau folosirea unei forme de filigranare pentru a desemna cele care sunt monedele virtuale Postcoins. Alternativ, Serviciul Postal ar putea ajuta un blockchain cu totul nou in schimb, sugereaza raportul.

O optiune este de a” cumpara monede ” de la un blockchain existent, public. Un operator postal ar trebui mai intai sa achizitioneze unele monede. O data ce oficiul  detine monede, s-ar putea adauga un strat suplimentar de informatii pentru fiecare moneda, sau o fractiune de moneda, pentru a o marca, fapt ce reprezinta un avantaj specific si distinct – in acest caz, un Postcoin„, explica raportul.

Principala justificare: Serviciului Postal ar mosteni in mod eficient un sistem de mineri care sa proceseze in mod colectiv si sa valideze tranzactiile pe blockchain.

Avantajul de a cumpara intr-o platformă existenta si deja utilizata pe scara larga este faptul ca oficiul postul nu trebuie sa suporte nota de plata pentru costuri pentru a mentine sistemul de validare sau pentru a asigura reteaua de plata„, afirma raportul.

Conectarea de camioane pentru a reduce costurile

O alta aplicatie posibila sugerata de catre OIG ar putea vedea conectarea serviciului postal cu reteaua sa de camioane de livrare prin intermediul unui blockchain.

camion bitcoin 2

Imaginati-va daca vehiculele postale si echipamentele de sortare ar putea gestiona propriile lor motode de urmarire, monitorizare si intretinere”, scriu autorii raportului . „De exemplu , un vehicul ar putea monitoriza performanta placutelor sale de frana, sau sa determine atunci cand una este pe cale de a se uza; sau ar putea afla daca aceasta parte este inca in garantie. Astfel ar crea un contract cu producatorul pentru a instala o piesa de schimb si apoi ar putea sa plateasca pentru placuta de frana si pentru serviciu – toate procesele realizate in mod autonom„.

OIG a speculat ca ar putea reduce cheltuielile de intretinere cu pana la 7 %, prin crearea unui mecanism prin care ar putea lega vehicule, acestea astfel putand auto-raporta orice problema mecanica.

Un audit federal lansat la inceputul acestui an a raportat ca Serviciul Postal pierde milioane de dolari anual din cauza lipsei de eficienta in cadrul operatiunilor sale de intretinere a vehiculului.

Servicii postale blockchain 

Potrivit raportului, serviciului postal ar putea incepe cautarile in utilizarea tehnologiei de monitorizare a lantului de aprovizionare. Acest lucru s-ar putea realiza, cum OIG sugereaza, prin utilizarea unor senzori si contracte inteligente blockchain pentru a declansa comunicarea de numerar de-a lungul ciclului de viata al lantului de aprovizionare.

Transparent-Communication-Trust-300x300

 

Utilizarea blockchain pentru a gestiona interactiunile dintre aceste doua entitati diferite pot accelera transporturile, in special cele internationale,” precizeaza autorii raportului , continuand sa scrie:
Fiecare bucata de mail, fie ea o parcela sau o litera, ar putea fi identificata in mod unic pe un blockchain si ar putea avea capacitatea de a crea tranzactii, permitand schimbul in timp util a informatiilor si procesarea platilor.

In timp ce raportul recunoaste ca „ar fi în prezent prohibitiv in a eticheta fiecare bucata de mail cu un senzor„, OIG indica faptul ca „Serviciul Postal din SUA ar putea folosi semnificatia de piata pentru a incuraja adoptarea pe termen lung.
Aceasta cerere ar permite serviciului postal sa pastreze un lant de custodie auditabil si expediere suplimentara, ce incorporeaza si informatiile de urmarire, pentru a facilita trecerea prin vama si astfel livrarea mai rapida„, conchide raportul.

 

 

sursa: https://www.uspsoig.gov/document/blockchain-technology-possibilities-us-postal-service

http://www.coindesk.com/

https://www.uspsoig.gov/sites/default/files/document-library-files/2015/dr-ar-15-006.pdf

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *