Companiile exploreaza tehnologia Bitcoin pentru autentificarea in cadrul calatoriilor

27 mai 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Companiile de turism iau in considerare diferite moduri de a pune in aplicare tehnologia Bitcoin si modalitatile de gestionare a identificarii calatorilor,  fiind una dintre posibilele oportunitati. ShoCard si SITA explorează ceea ce tehnologia Bitcoin este capabila in aceasta privinta.

Modul in care tehnologia Bitcoin ar functiona este prin generarea unui Jeton Unic de Calatorii, care contine toate documentatia turistilor de calatorie. Documentele sunt scanate si sigilate cu o cheie publica si una privata, iar metoda este similara cu modul in care adresele Bitcoin sunt protejate.

Bitcoin-travel

 

Tehnologia Bitcoin folosita in scopuri de identificare

ShoCard a lucrat la fuzionarea blockchain Bitcoin cu stocarea identitatii intr -un mod securizat. Procedand astfel, oricine ar putea prelua rapid detaliile personale si ar putea sa dovedeasca faptul ca sunt cine pretind a fi. Acest lucru poate fi un instrument valoros pe termen lung, indiferent de locul in care turistul este in orice moment.

Colaborarea cu SITA cu privire la acest proiect este o alegere interesanta, avand in vedere experienta companiei de IT in industria transportului aerian. In cazul in care aceasta colaborare se dovedeste a fi un succes, va fi mai usor pentru consumatori sa obtina viza prin aeroporturile de frontiera. Accelerarea controlului pasapoartelor este ce oamenii si companiile aeriene au asteptat de ceva timp sa se intample.
Modul in care acest lucru ar functiona este prin generarea unui Jeton Unic de Calatorii care contine toate documentatia lor de calatorie. Documentele scanate și sigilate cu o cheie publica si privata, similar cu modul in care adresele Bitcoin sunt protejate. Toate documentele sunt criptate si trunchiate, iar serviciul permite oricui sa verifice autenticitatea lor, prin utilizarea cheii publice. Partajarea acestui jeton se poate face prin intermediul codurilor QR, o tehnologie care este adesea utilizat in lumea platilor Bitcoin.

bitcoin travel

 

Combinand toate documentele necesare pentru a calatori peste frontiere intr-o singura modalitate convenabila este un caz important de utilizare pentru tehnologia Bitcoin. Restabilirea unui pasaport, a vizei, a cererii ESTA sau chiar date biometrice, fara a mai trece printr-un intreg proces birocratic, este un concept interesant. Hartiile se pot pierde sau rataci destul de usor si pot provoca intarzieri inutile in timpul procesului de check-in si imbarcare.

Cu toate acestea, este important sa se tina cont de personalul aeroportului, care poate solicita in continuare calatorilor sa arate actele lor. Clientii care sunt etichetati ca fiind „cei care calatoresc frecvent” vor primi un pic de libertate in viitor, totusi. Avand in vedere modul in care autoritatile din intreaga lume au propriul lor sistem de stocare a identificarilor de calatorie, aceasta abordare unificata deține o multime de promisiuni pentru viitor.

bitPlane
Este clar ca va dura ceva timp pana cand aeroporturile din intreaga lume vor ajunge pe aceeasi pagina, totusi. Unele regiuni au controale de identitate mult mai stricte in comparatie cu altele, iar crearea unui standard descentralizat nu se va intampla peste noapte. Acestea fiind spuse, din moment ce nimeni nu poate controla blockchain, nu ar exista agende politice la joc, ceea ce reprezinta o schimbare binevenita.

Pana in prezent, SITA si ShoCard au lucrat doar pe un prototip folosind tehnologia Bitcoin. SITA face progrese semnificative in acest domeniu, in timp ce lucreaza cu aproape 90% din industria transporturilor aeriene. In acelasi timp, acest lucru inseamna ca ambele parti vor trebui sa creeze o solutie viabila si scalabila inainte de a lansa un prototip pentru industrie.

 

sursa: http://techcrunch.com/2016/05/25/shocard-and-sita-want-to-store-your-id-details-on-the-blockchain-to-authenticate-travelers/

http://www.newsbtc.com/

http://travel.stackexchange.com/questions/37834/why-there-is-passport-check-at-the-check-in-counter-immigration-and-even-at-the

http://bitcoin.travel/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *