Nasdaq lanseaza servicii Blockchain pentru partenerii la nivel global

27 mai 2016 Uncategorized

Articol scris de Mirona Noru

Bursa electronica din Statele Unite, Nasdaq a facut disponibile serviciile sale blockchain pentru mai mult de 100 de clientii din intreaga lume care opereaza pe piata, ca parte a cadrului sau financiar nou dezvaluit.

Nasdaq a anuntat printr-o declaratie oficiala cadrul proiectat pentru a oferi solutii end-to-end pentru clientii financiari din infrastructura sa din intreaga lume, inclusiv traditionalele schimburi.

NASDAQ-Keen-to-Make-Use-of-Bitcoin-Innovations

 

Noul hub din infrastructura financiara ar putea deschide calea pentru acele schimburi si altora pentru a incepe utilizarea tehnologiei blockchain intr-o gama larga de servicii fara nume .

Vice-presedintele executiv al Nasdaq si Seful Departamentului de Tehnologie de Piata, Lars Ottersgård, a precizat intr -o declaratie:
Am colaborat indeaproape cu clientii nostri – inclusiv lideri in domeniul tehnologiei Nasdaq , care supravegheaza pietele noastre – si i-am ajutat sa inteleaga si sa anticipeze ceea ce viitorul va cere operatorilor de pe piata si modul in care acestia pot aborda atat provocarile de afaceri, cat si oportunitatile viitoare.

Serviciile de blockchain fac parte din ceea ce Nasdaq numeste componente ” Core Services „, care includ, de asemenea, mai multe instrumente traditionale pentru operatii si mesagerie. Nasdaq Core este „inima” cadrului, servind ca un hub, iar Nasdaq Business Applications este un portofoliu de instrumente de afaceri pentru a sprijini ciclul de viata complet al unui comert, potrivit unei declaratii.

Statusul de inovator al Nasdaq

Daca ne intoarcem la inceputul anului 2015, Nasdaq a fost una dintre primele firme de pe Wall Street care au explorat in mod public blockchain. In luna mai a acestui an, schimbul din New York a anuntat ca a inceput construirea LINQ, un serviciu bazat pe blockchain, care poate sa emita actiuni pre-IPO ale companiilor listate.

Pana in luna decembrie, Nasdaq a emis primele sale actiuni ale investitorilor de pe platforma si in acest an, a facut anuntul ca a fost in curs de dezvoltare de tehnologie de vot pentru piata de capital din Estonia.

Din moment ce Nasdaq a anuntat planurile sale, bursele din intreaga lume au urmat exemplul. Luna trecuta, CoinDesk a publicat un raport privind 10 burse de valori din intreaga lume care construiesc acum cu ajutorul tehnologiei blockchain, inclusiv Australian Securities Exchange, CME Group si Deutsche Börse.

 

 

sursa: http://www.nasdaq.com/press-release/nasdaq-debuts-groundbreaking-nasdaq-financial-framework-enhancing-operations-for-over-100-market-20160526-00062

http://www.coindesk.com/10-stock-exchanges-blockchain/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *