Serviciul olandez juridic a încredințat puterea de a confisca Bitcoin

17 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

crypto

 

Un serviciu de justiție penală cu sediul în Netherlands a acordat puterea de a confisca exploatațiile de valută digitală.

După cum a raportat inițial de ziarul olandez Trouw, Openbaar Ministerie, un serviciu național de urmărire penală în cadrul sistemului judiciar, are acum capacitatea juridică să profite de conținutul portofele Bitcoin de la criminalii suspectați sau condamnați. Se poate vinde, de asemenea, monedele Bitcoin achiziționate pentru monede discreționare imediat dupa ce acestea sunt confiscate.

În conformitate cu DutchNews, citând rapoarte originale, Openbaar Ministerie a folosit deja aceasta putere de a vinde mai multe sute de mii de euro în valoare de Bitcoin.

Această autoritate provine de la opinii judecătorești recente, care au considerat monedele Bitcoin un fel de activ care pot fi confiscate. Argumentele anterioare, privind moneda digitală și stadiu în care se află în afara acestei definiții din cauza naturii sale digitale inerent au fost considerate nevalabile, deschizând ușa pentru guvernul olandez pentru a confisca legal Bitcoin în timpul investigațiilor.

Roy Appels, un înalt oficial olandez de Informații Fiscal și Serviciul de Investigații (FIOD), a fost citat spunând despre noua autoritate de confiscare a monedelor Bitcoin:

Dacă vrei să confiște ceva, trebuie să fie un obiect real.

Recentă licitație s guvernului SUA de pion 30.000 BTC sugerează, de asemenea, părerea că Bitcoin ar trebui să fie tratat ca un activ corporal care este în creștere în popularitate la nivel global, iar monedele au fost vândute într-un mod similar ca produse tradiționale confiscate.

Comunitate olandeză reacționează

Dezvoltarea sugerează că sistemul judiciar olandez -, precum și guvernul național mai larg – continuă să mențină o atitudine precaută în Bitcoin. Dar, în conformitate cu membri ai comunității Bitcoin în Netherlands, această mutare nu este necesar un rău. Decizia de a considera Bitcoin un activ care poate fi sechestrat poate fi, de fapt, un semn că guvernele și autoritățile judiciare au început să ia o imagine mai nuanțată în ceea ce privește valuta digitală.

Carl Kuntz, un membru al consiliului de Stichting Bitcoin Nederland, unul dintre cele mai recente programe de afiliere Fundația Bitcoin aprobate, a reiterat acest sentiment, spunând:

Ne bucurăm că guvernul olandez este de a lua Bitcoin serios.”

Paul Buitink, proprietarul și operatorul de Bitcoin al site-ul de informații deBitcoin.org, a declarat pentru CoinDesk că autoritatea de confiscare înseamnă că autoritățile de reglementare se trezesc și realizează rolul tot mai mare al monedelor Bitcoin în economia olandeză. Ceea ce vedem acum, a spus el, este o aliniere politică de a recunoaște moneda digitală ca un activ tangibil, guvernabil.

Buitink a spus:

Într-un fel, e pozitiv, pentru că e mai mult legitimarea Bitcoin ca ceva care are valoare și este luată în serios.

Buitink a adăugat că, în ciuda noilor puteri, oficialii organelor de drept ar putea avea o perioadă mai în care să achiziționeze de fapt monede Bitcoin confiscate. El a sugerat că portofele multisig și alte mijloace de restricționare a circulației de monede Bitcoin deținute ar putea fi exploatat în viitor.

Legea Bitcoin olandeză evoluează

Olanda găzduiește un ecosistem divers de companii valutare digitale, și chiar a găzduit conferința Bitcoin2014 din acest an. Cu toate acestea, guvernul său nu a fost întotdeauna la fel de deschis și primitor pentru Bitcoin, p voce semnalează problemele observate de către autoritățile de reglementare și de parlamentarii din întreaga lume.

Reglementare de stat continuă să se abtină de la moneda digitală, anunțând consultanța instituțiilor financiare și a investitorilor cu privire la riscurile implicate. Luna trecută, banca centrală a țării a emis un avertisment cu privire valuta digitală pentru bănci cu sediul în Netherlands.

Cu toate acestea, evoluțiile recente sugerează că băncile olandeze sunt în continuare în evaluarea monedelor Bitcoin.

Un nou raport publicat prin eZonomics de ING, o sursă de informații produse de către compania multinațională bancară ING, postulează că tehnologia de bază Bitcoin într-o bună zi ar putea servi funcții critice în infrastructura financiară globală.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *