Motive pentru și împotriva folosirii de Bitcoin la scară largă – partea a II-a

19 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Probleme legale și de reglementare

Considerații legale generale

Pentru a oferi informație despre eforturile recente ale autorităților internaționale în scopul monitorizării și reglementării monedelor digitale, această secțiune identifică clauza din Constituția Statelor Unite ale Americii ce oferă putere congresului asupra banilor, ce descrie câteva activități internaționale în ceea ce privește banii digitali și identifică câteva legi federale care pot fi implicate sau care au fost folosite pentru a face referire la banii digitali.

Puterea congresului sub Articolul I al Constituției Statelor Unite ale Americii

Una din puterile directe ale Congresului sub Constituția SUA, ce oferă autoritate pentru a digitaliza banii și să îi reglementeze valoarea, pare să ofere suficientă autoritate și control asupra monedei digitale. Curtea Supremă a interpretat această cauză la scară largă, fiind ținută pe loc pentru autorizarea legislației de navlosire a Primei Bănci din Statele Unite ale Americii și oferindu-i puterea pentru a emite note de circulare.

bitcoin

Activitatea recentă

Din punct de vedere legislativ: Congresul

În congres, interesul in monedele virtuale este la un stagiu de exploatare. Senatul Comitetului de Finanţe a direcționat Guvernul Contabilității să verifice orice taxe fiscale și riscuri implicate. Pe 13 mai, anul trecut, a fost emis un studiu ce descrie tipurile de monede digitale și nepotrivirea datelor disponibile corelate cu acestea.

Guvernul crede că comitetul a început deja să arunce o privire la felul în care agențiile federale se confruntă cu creșterea monedei virtuale. Recent, directorul comitetului și membrii de rank înalt au trimis scrisori câtorva agenții federale, incluzând Departamentul de Justiție, Trezoreria și alte câteva importante, în scopul de a căuta informații asupra politicilor, iniţiativelor și activităților desfășurate cu ajutorul monedelor virtuale.

Activitatea de reglementare federală

Aceasta include emiterea unui ghid de către Trezorerie prin intermediul unei publicații a Winkelvoss Bitcoin Trust. Mai mult de atât, Comisiunea de Exchange-uri a publicat un act de consultanță pentru investitori asupra scam-urilor virtuale pe internet, enunțând fraudele asupra cărora s-a făcut plângere, printre care fiind enumerat și Bitcoin, cu precizia că Bitcoinii sunt bani.

Legea Fiscală Federală

Monedele digitale au caracteristicile ale paradisurile fiscale tradiționale: câștigurile nu sunt raportate și utilizatorii au parte de anonimitate. Spre deosebire de paradisurile fiscale tradiționale, monedele digitale au capacitatea de a opera fără implicarea unei instituții financiare. Este oferită o ghidare limitată asupra consecințelor fiscale ale activităților ce implică implicarea în lumea digitală: în general, poți primi venituri sub formă de bani, bunuri sau servicii. Dacă primești mai mult venit din lumea virtuală decât cheltui, ar trebui să raportezi respectivul venit ca unul taxabil.

Și ca un pas către a desluși informația care se pare că este oferită pe jumătate și posibilitatea de a crește în astfel de monede, este recomandat ca toate costurile relative monedelor digitale să fie oferite plătitorilor de taxe, aici fiind incluși toți, de la persoane fizice, la instituții de orice tip.

Investiții ce au la bază Bitcoin

Aceste investiții pot trage după ele câteva reglementări. De exemplu, a fost reportat faptul că s-a format un fond de exchange-tranzacționare disponibil publicului larg pentru Bitcoin și s-au și înfăptuit documentele necesare. ETF ( fondul respectiv ) este de asemenea înregistrat ca o companie de investiții „open-end”, aceasta fiind subiectul cerințelor de reglementare a legilor securității federale la fel precum câteva derogări sunt necesare să funcționeze pentru EFT sub acele reguli.

Împreună, acele legi ale securității federale și derogările aplică „cerințe” care sunt concepute să protejeze investitorii de la riscuri sau conflicte care să implice fondul de exchange-tranzacționare ETF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *