Serviciul de cale ferata elvetiana va accelera trenul Bitcoin

3 noiembrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Serviciul de cale ferata elvetiana promoveaza utilizarea Bitcoin; drept urmare, incepand cu data de 11 noiembrie, terminalele pentru achizitionarea biletului de calatorie aferent sistemului feroviar elvetian vor oferi spre cumparare si posibilitatea cumpararii criptomonedei Bitcoin, cu o limita inferioara si superioara cuprinsa intre 20  si pana la 500 CHF (franci elvetieni).

Experimentul are ca scop de a evalua cererea pentru Bitcoin pe piata de trading din Elvetia. Pentru a efectua operatia, cumparatorul trebuie sa aiba un numar de mobil elvetian valabil si un portofel Bitcoin cu optiunea de citire a codului QR.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy9izge1mjnmmjgxntg2zjdlmgy2zthlmtfhngy4nwm5ms5qcgc

In conformitate cu informatiile primite din partea companiei de cale ferata SBB, publicate in Der Bund, operatorul local de plata Sweepay va furniza servicii pentru acest program experimental nou implementat.

Pana in prezent, au existat doar posibilitati limitate de a achizitiona Bitcoin in Elvetia. Cu peste 1000 de masini de bilete disponibile si complet functionale, SBB are o retea de distributie densa, care este disponibila non-stop si nu este potrivita numai pentru achizitionarea de bilete, dar, de asemenea, permite servicii suplimentare pentru clientii doritori sa execute si alt tip de operatiuni, nu doar cele de cumparare de bilete„, a informat compania.

Cu toate acestea, SBB nu emite bilete feroviare disponibile pentru Bitcoins inca. In plus, exista o limita anuala de 5.000 CHF pentru achizitionarea monedei digitale Bitcoin la chioscurile de bilete de cale ferata.

Introducandu-se acest sistem facil de cumparare a Bitcoin, Elvetia, casa lui Xapo, Ethereum si ShapeShift, continua popularizarea cripmonedelor si incurajeaza utilizarea acestora. In luna mai, Consiliul Local din Zug, a lansat un proiect-pilot care prevede servicii municipale care urmeaza sa fie platit cu Bitcoins.

switzerland bitcoin

switzerland bitcoin

Consiliul orasului de mici dimensiuni din Zug a luat decizia in data de 3 mai 2016 pentru a accepta plati cu moneda Bitcoin pentru taxe si utilitati publice, ca parte a unui proces de acceptare a cripto-monedelor.

Micul oras este deja cunoscut pentru operatiunile sale FinTech cu crestere rapida, chiar fiind numit “Cripto Valley” de unii, cu 15 firme orientate spre FinTech fiind situate acolo. Se pare ca consiliul orasului are sperante sa transforme Zug intr-un hub tehnologic si financiar cu evolutie continua – dupa ce a imbratisat noua identitate cu aceasta miscare legislativa.

In timpul primei faze a programului, suma maxima care poate fi platita cu criptomonede este de 200 de franci elvetieni. La sfarsitul anului 2016, consiliul local va discuta si revizui rezultatele experimentului. In cazul in care rezultatul este considerat satisfacator, utilizarea Bitcoin poate fi autorizata pentru o gama mai larga de servicii municipale in mod regulat. Autoritatile orasului pot permite, de asemenea, platile pentru serviciile publice cu alte cripto-monede.

sursa: http://www.derbund.ch/wirtschaft/unternehmen-und-konjunktur/SBB-verkaufen-kuenftig-Bitcoins-an-Billettautomaten/story/21594350

https://www.sbb.ch/en/station-services/services/further-services/bitcoin.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV