Coreea de Sud incurajeaza in mod oficial utilizarea de criptomonede

2 noiembrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Coreea de Sud, prin autoritatile sale centrale, promite sa sprijine adoptarea mai larga a monedelor digitale, respectiv Bitcoin, cu scopul de a stimula dezvoltarea tehnologiilor financiare in general. Aceste planuri au fost dezvaluite de catre Yim Jeong-Yeon, presedinte al Comisiei de Servicii Financiare, dupa cum a fost raportat de agentia de stiri Yonhap.

Guvernul Coreei de Sud va insista pentru sistematizarea monedei digitale pe o scala completa, in trend cu o tendinta globala din S.U.A., Japonia si alte tari„, a spus presedintele comisiei in cadrul celui de-al 12-lea eveniment FinTech Center Demo Day.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy8ynmm0odfinzcxodm1ndaznzazn2yym2ixnjczndhmny5qcgc

Yim Jeong-Yeon a informat ca in viitorul apropiat guvernul si sectorul financiar vor sa inceapa un consortiu blockchain, pentru a continua cercetarea si aplicarea tehnologiei si in Coreea de Sud.

In a doua etapa, guvernul va pune accent pe re-proiectarea sistemului existent, astfel incat acesta sa fie adecvat pentru mediul FinTech.

Potrivit oficialului, guvernul Coreei de Sud intentioneaza sa investeasca peste 2,65 miliarde $ pentru dezvoltarea industriei FinTech. Anuntul a venit la scurt timp dupa ce vecinul Coreei de Sud, respectiv China a publicat o carte oficiala alba dedicata dezvoltarii si standardizarii tehnologiei blockchain.
Coreea este implicata activ in dezvoltarea pietei Bitcoin si blockchain. La 28 februarie 2015, Bitcoin Center din Coreea de Sud si-a deschis portile, devenind un hub pentru amatorii de criptomonede locale.

26514657036_0a3d364001_o

Un an mai tarziu, schimbul de valori mobiliare sud-coreean (KRX) a inceput crearea unei infrastructuri pentru a consolida piata de comercializare off-bord. Noul sistem de comert este destinat sa lege direct over-the-counter vanzatorii si cumparatorii dornici de tranzactionare de valori mobiliare si sa ajute la reducerea costurilor de tranzactie.

KRX nu este singura organizatie financiara coreeana, interesata de tehnologia blockchain. Hana Financial Group este in prezent membru al celui mai mare consortiu blockchain la nivel mondial, respectiv R3.

sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/news/2016/10/24/0200000000AEN20161024008300320.html

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/biz/2016/02/488_199315.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *