Gigantul MasterCard lanseaza o interfata de programare (API) a aplicatiei blockchain

4 noiembrie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Gigantul MasterCard lanseaza o interfata de programare noua, dorind sa experimenteze avantajele tehnologiei blockchain. Astfel, Visa nu mai este singurul emitent de card de credit care se orienteaza rapid spre blockchain.

Dar, in timp ce Visa lucreaza singur in eliberarea unui blockchain B2B, MasterCard se pare ca este in curs de dezvoltare a unui set de API-uri noi cu blockchain, initiand mai multe colaborari.

buy-bitcoin-visa-mastercard

Site-ul de dezvoltare a gigantului emitent de carduri de credit are acum trei API-uri conectate la lucrarile sale blockchain interne, iar ofertele s-au axat inclusiv pe contracte inteligente si decontarea platilor. API-urile au fost lansate de MasterCard Labs, respectiv departamentul „de inovare”.

Responsabilul din cadrul MasterCard pe implementarea tehnologiei Justin Pinkham a declarat recent ca gigantul a lansat platforma API luna trecuta, in încercarea de starni interesul in randul bancilor si dezvoltatorilor comercianli. El a spus:

Aceasta miscare face parte din initiativa noastra de a publica API-uri experimentale de la Mastercard Labs si de a oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a lucra la tehnologii care nu au fost inca comercializate de noi, acestea aflandu-se in curs de dezvoltare.”

Pinkham a continuat sa afirme ca societatea continua sa urmarească utilizari ale tehnologiei blockchain. In acelasi timp, acesta pledeaza pentru colaborari care s-ar putea aplica companiei MasterCard.

Noi credem ca exista un rol important al blockchain in viitorul comertului. Acest viitor trebuie sa fie dezvoltat in parteneriat cu banci, comercianti si participanti din industrie„, a continuat el.

mastercard2

Stirea lansarii acestei colaborari este probabil cea mai semnificativa pana in prezent pentru MasterCard, care a criticat Bitcoin (respectiv blockchain-ul public cel mai longeviv), in trecut, dar si-a exprimat entuziasmul precaut cu privire la tehnologia care sta la baza monedei digitale.

Gigantul MasterCard pregateste mai multe

Dar odata cu lansarea API-urilor, gigantul MasterCard incepe sa impinga o parte din activitatea desfasurata de echipele sale interne afara pe usa.

Acesta nu va fi ultima declaratie privind blockchain, potrivit lui Pinkham, care a spus ca societatea creeaza bazele pentru tehnologia revolutionara, care ar putea sa se concentreze asupra cazurilor de utilizare, inclusiv platile interbancare si finanțarea comertului.

Aplicatii s-au concentrat pe identitatea digitala si schimbul de informatii de cunoastere a clientilor care sunt, de asemenea, explorate, conform declaratiilor lui Pinkham.

Lucrarea gigantului coincide cu eforturile de colaborare intre MasterCard si startup-uri, prin intermediul programului Start Path Global. Mai mult, peste 30 de brevete legate de blockchain au fost depuse de catre firma pana in prezent.

mastercard-to-lobby-on-bitcoin-the-coinfront-your-news-source-for-bitcoin-altcoin-digital-and-cryptocurrencies-890x395

sursa: http://www.businesswire.com/news/home/20161021005212/en/Visa-Introduces-International-B2B-Payment-Solution-Built

https://developer.mastercard.com/product/mastercard-blockchain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *