Scaderea de 2 % a pretului Bitcoin

12 iulie 2016 bitcoin, halving

Articol scris de Mirona Noru

Scaderea de 2 % a pretului Bitcoin dupa injumatatirea ce a avut loc recent nu este un motiv de ingrijorare.

Comparand scaderea minora de 2 % al pretului Bitcoin din ultimele zi si comparand-o cu scaderile ce au avut loc pe parcursul ultimilor ani, scaderea de 2% doar o mica licarire pe radarul monedei virtuale. Volatilitatea a fost mentinuta la un nivel minim in timpul acestui eveniment de referinta.

Acum ca injumatatirea Bitcoin este in spatele nostru, comunitatea poate respira in urma acestui sentiment de usurare. Cu toate ca nu s-au asteptat sa intervina probleme, niciodata nu se stie cum pietele si minerii vor reactiona in timpul acestor situatii istorice. Desi impactul asupra pretului Bitcoin este destul de minimal, se raporteaza un declin de 2 % de cand a avut loc injumatatirea, conform The Wall Street Journal.

Pe parcursul ultimelor cateva saptamani, amatorii de Bitcoin si expertii au asteptat cu nerabdare injumatatirea recompenselor din bloc. Aproximativ o data la patru ani, recompensa din bloc va fi taiata in jumatate. Aceasta a fost a doua oara cand un astfel de eveniment a avut loc in istoria Bitcoin. In ciuda a ceea ce multi oameni au presupus initial, pietele nu s-au clintit de mult.

Bitcoin-MOON-825x510

Scaderea mica din pretul Bitcoin nu inseamna nimic

Acestea fiind spuse, exista astfel scaderea preconizata pe graficele de pret Bitcoin. In timp ce scaderea de 2 % nu este exceptionala, unii oameni o pot vedea ca un semn posibil pentru viitor. Apoi, din nou, expertii Bitcoin din industrie au prezis existenta unor volatilitati, ca urmare a injumatatirii, dar efectul pe termen lung ar trebui sa fie o crestere a preturilor.

Pretul monedei Bitcoin a inregistrat o crestere serioasa in ultimele cateva luni, totusi. Oamenii din domeniu au atribuit aceasta crestere brusca injumatatirii, desi este greu sa se stabileasca daca acesta a fost cazul real. Actualul pret Bitcoin planeaza momentan in jurul valorii de US $ 640, care este o valoare solida.

Comparand scaderea minora de 2% a pretului Bitcoin pe parcursul ultimilor ani, injumatatirea nu a avut un impact atat de major pe cat anticipasera unii. Volatilitatea a fost mentinuta la un nivel minim in timpul acestui eveniment de referinta. De fapt, in cazul in care prognosticul pe termen lung este adevarat, Bitcoin va castiga mai mult in valoare decat doar 2%. Unii experti prezic o crestere a preturilor cu 10-20% in urmatoarele saptamani si luni.

Img832-bitcoinhalving_news

 „Cererea se dovedeste a fi stabila si relativ ridicata. Credem cu tarie ca pretul Bitcoin curent este subestimat si ne asteptam ca rata de schimb sa creasca peste nivelul actual. Efectele injumatatirii s-ar putea manifesta in lunile viitoare, in cazul in care cererea evolueaza in urmatoarele luni, in consecinta.”a declarat un reprezentat al companiei SimpleFX.

Mai mult decat atat, exista inca turbulente financiare la nivel mondial care trebuie luate in considerare. Lira sterlina are acum oficial cea mai proasta performanta dintre monedele din lume, depasind chiar si pesosul argentinian. Singura investitie alternativa este cea in aur, cu toate ca nu este la fel de accesibil pe scara larga a consumatorilor obisnuiti.

Cu toate ca nicio miscare semnificativa pe piata nu este asteptata in zilele urmatoare, nu se stie niciodata ce piata libera pregateste pentru Bitcoin.

sursa: http://www.wsj.com/articles/bitcoin-drifts-lower-after-technical-milestone-1468183130

http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *