IBM deschide Centrul pentru Inovare Blockchain in Singapore

13 iulie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

IBM a extins eforturile sale in domeniul blockchain in Singapore, anuntand ca se va deschide Centrul pentru Inovare Blockchain, in parteneriat cu guvernul din Singapore. Aceasta stire apare la doar o saptamana dupa ce compania a anuntat ca va deschide o noua facilitate in Singapore, pentru 5.000 de oameni de stiinta in domeniul IT; anuntul dovedeste un nivel ridicat de sprijin pentru tehnologia blockchain in regiune.

Monetary-Authority-of-Singapore-Backs-Blockchain-Technology-Project

Robert Morris, vice-presedinte al Global Labs la IBM Research, a afirmat printr-o declaratie oficiala ca avansarea in servicii de tip cloud fac tehnologia registrelor distribuite mai larg accesibila in noi regiuni si industrii.

Morris a spus:

Aceasta este prima colaborare cu compania IBM in sectorul privat si agentiile guvernamentale multiple in cadrul aceleiasi tari, pentru a explora utilizarea blockchain si a tehnologiilor cognitive, cu scopul de a imbunatati operatiunile de afaceri din mai multe industrii diferite.

Centrul de Inovare este co-situat in Centrul Watson, asa cum au anuntat luna trecuta; si va fi dotat cu „talent tehnic” din Singapore, primind ajutor si din partea cercetatorilor de la IBM Research Labs de la nivel mondial.

Munca in industria IT pentru inovare

In colaborare cu Consiliul din Singapore pentru Dezvoltare Economica (EDB) si Autoritatea Monetara din Singapore (MAS), primul proiect al centrului se va concentra pe utilizarea blockchain pentru a imbunatati eficienta mai multor parti de finantare a comertului.

Monetary-Authority-of-Singapor_880x400

Proiectele sunt de asteptat sa implice bancile globale si companiile de tehnologie financiare emergente, aliniate cu viziunea MAS si a Bancii Centrale din Singapore, pentru a dezvolta in continuare serviciile financiare din Singapore, potrivit declaratiei.

IBM se asteapta sa lucreze cu Autoritatea Portuara din Singapore, pentru a imbunatati eficienta lantului de aprovizionare, cu scopul de a atrage comertul international in Singapore.

In urmatorii trei ani, Centrul Blockchain va livra un numar de experti in tehnologie, in intreaga industrie de finante si comert. 

sursa: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/49892.wss

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *