Moneda Bitcoin evaluata ca fiind un ” paradis sigur ” in comparatie cu alte valute importante

14 iulie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Moneda Bitcoin are un numar mare de critici de masa si o categorie aparte a „celor care o urasc„, atunci cand vine vorba de valoarea si relevanta acesteia ca moneda tranzactionata la nivel global. Unele dintre aceste opinii sunt bazate pe un sentiment format dintr -o cantitate egala de frica si ignoranta a ceea ce este Bitcoin si ceea ce reprezinta, in timp ce o portiune se bazeaza, de asemenea, in mod legitim, pe realitatea  evenimentelor recente, cum ar fi prabusirea Hash Ocean.

Bitcoin de fapt insa nu este decat un „paradis sigur„, o zona sigura de investitii  si o moneda care trebuie luata din ce in ce mai serios de catre utilizatori, dovedindu-si securitatea si siguranta la nivel global.

725_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3LzY0YTg0NDBkMmViMDVmOWNjNmRmMzNjN2UzMWVmYjdhLmpwZw==

Cu toate acestea, Bitcoin s-a dovedit a fi o moneda destul de valoroasa si relevanta pentru cei care doresc sa-si protejeze averea, in aceste vremuri economice tot mai turbulente. Oamenii se opresc sa comenteze de Bitcoin, atunci cand fac in realitate munca de cercetare si descopera valoarea impresionanta a monedei digitale, care are mult de oferit.

In final, de ceva vreme Bitcoin poate fi catalogat ca fiind in categoria „smart money”, iar in curentul principal incepe sa se observe acest lucru.

Bitcoin devine din punct de vedere financiar un „paradis sigur”

In lumea economiei, termenul ” paradis sigur ” este un termen relativ. Din toamna anului 2013, prin colapsul Mt. Gox, pana la inceputul anului 2015, Bitcoin nu a fost privit la adevarata lui valoarea, avand o crestere de 800 %, doar ca apoi sa se prabuseasca la nivelurile anterioare. Ei bine, nimeni nu mai rade acum, mai ales cei care au investit in Lira Sterlina si Euro.

Potrivit Bloomberg, Bitcoin a devenit mai putin volatil decat lira in urma brexitului, iar acest lucru nu se va schimba prea curand. Valorile lirei britanice au scazut la valorile minime inregistrate in ultimii 30 de ani, iar investitorii se deplaseaza rapid in zona monedei Bitcoin pentru ajutor.

Jesse Powell, directorul executiv al companiei Kraken cu sediul in San Francisco, care este cel mai mare schimb de Bitcoin din lume in volum euro, declara:

O multime de oameni cumpara Bitcoin pentru lire si euro. ( Bitcoin pe baza de euro) Volumul nostru s-a dublat in ultima perioada si noi am atins un varf urias in acea piata. Oamenii sunt in cautarea unui loc sigur pentru a-si pastra banii, in mijlocul tuturor aceastor incertitudini.

img373-btcsuperhero-min

Moneda cu cea mai buna performanta din lume

Pentru cei care nu cunosc ecuatia valorii Bitcoin in ultimele optsprezece luni, Bitcoin a fost pur si simplu cea mai performanta moneda din lume in 2015, castigand mai mult de 35 % fata de moneda de rezerva la nivel mondial, respectiv dolarul american.

Acest lucru a reprezentat o crestere de aproximativ 4 x fata de dolarul american in sine, in aceeasi perioada de timp. In 2016 se dovedeste a fi chiar mai bine, cand Bitcoin a inceput anul in intervalul de $ 430 si este acum la valoarea de tranzactionare de 600 $ la jumatatea lui 2016, inregistrand o crestere de aproape 50 % in valoare.

Gil Luria, managing director la Wedbush Securities, a declarat pentru Bloomberg prin e-mail:

Cred ca Bitcoin a vazut o parte din beneficiul in urma Brexit-ului de-a lungul ultimelor cateva zile, consumatorii cumparand Bitcoin ca un activ necorelat cu sistemul monetar global, la fel ca aurul. In cazul in care alte tari din UE vor dori sa urmarească o cale similara, as recomanda sa se asteapte ca unii dintre cetatenii lor sa se uite la experienta britanica si sa-si protejeze o parte din fondurile lor in Bitcoin. Chiar daca Bitcoin este volatil, volatilitatea este mai buna decat a sti ca banii vor fi devalorizati cu un procent cuprins intre 10-30%, in decurs de cateva saptamani.

Bitcoin-market-overview-BLOG-

E cazul unor investitii puternice

Daca un investitor de masa intelege ceea ce este sau nu Bitcoin, nu sunt necesare abilitati matematice pentru a vedea ca moneda digitala se comporta ca un caz de investitii puternice.

Asa cum imaginea furnizata de Bloomberg indica, nicio valoare nu este apreciata la rata valorii Bitcoin in 2016, iar saptamana trecuta a avut loc ” injumatatirea Bitcoin„, care poate numai creste acest avantaj economic pe tot parcursul restului anului 2016.

2ebd250245f86ce3b9cebab0d01c8ea2

sursa: http://www.theregister.co.uk/2016/05/25/kraken_mtgox_bankruptcy/

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-07-08/brexit-turns-bitcoin-into-an-unlikely-haven-currency-chart

http://cointelegraph.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *