Rusia va trata Bitcoin ca valuta straina conform unei noi propuneri de lege

20 iulie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

In functie de cat de curand toate partile implicate pot ajunge la un acord, propunerea de lege privind regularizarea Bitcoin va fi inaintata Dumei pana la sfarsitul anului 2016, aceasta lege propunand introducerea Bitcoin in randul valutelor straine acceptate in Rusia.

Statutul monedei Bitcoin in Rusia a fost in aer de ceva timp pana acum. Se pare ca exista doar doua directii de actiune: fie Bitcoin ar fi interzis sau ar fi permis. Dar, poate ca exista o a treia optiune pe masa, respectiv ca autoritatile sa aprobe proiectul de lege prin care sa eticheteze Bitcoin ca „moneda straina„.

russian-state-duma

Rusia „danseaza” in continuare cu Bitcoin

Punerea Bitcoin la acelasi nivel ca valuta straina in Rusia ar avea unele consecinte interesante. Utilizarea de Bitcoin in tara va ramane interzisa, dar utilizatorii pot cumpara Bitcoin in Rusia prin intermediul unor platforme de schimb. In plus, ei pot folosi acesta cripto-moneda achizitionata sa o utilizeze in diferite tari din intreaga lume.

Conceptul de Bitcoin a fost un spin in ochii autoritatilor rusesti pentru ceva timp. Din moment ce cripto-moneda nu poate fi controlata de un guvern sau de orice banca, ei simt ca este o modalitate pentru infractori de a desfasura activitati ilegale. Dar, se pare ca o schimbare de opinie are loc, care are un rezultat favorabil pentru amatorii de Bitcoin din Rusia, prin inaintarea unui proiect de lege aferent.

In cazul in care aceasta decizie ar fi transformata in lege, intrebarea care vine natural este: ce se intampla cu celelalte propuneri de pe masa? Una dintre aceste sugestii ar vedea utilizarea Bitcoin pedepsita prin lege , avand ca rezultat amenzi considerabile si chiar pedeapsa cu inchisoarea. Prin aspectul lucrurilor, aceasta propunere va fi executata, chiar si atunci cand Bitcoin va fi considerat valuta straina. Rusia vrea sa se asigure ca rubla este singura moneda folosita vreodata in tara.

btcrussia

In acelasi timp, tehnologia privind alimentarea Bitcoin este o prioritate pentru autoritatile ruse. Au existat zvonuri cu privire la Banca Rusiei, care intentioneaza sa emita propria moneda virtuala in viitor. Pana in acest moment, toate aceste planuri nu au fost facute oficial inca, dar aceasta situatie s-ar putea schimba in curand.

Rusia se pozitioneaza  a fi o tara intriganta, atunci cand vine vorba de Bitcoin. Prin permiterea consumatorilor si intreprinderilor sa utilizeze cripto-moneda ca valuta de schimb alaturi de rubla; si in acelasi timp cheltuielile cu ajutorul Bitcoin pedepsite prin lege, se creeaza un ecosistem interesant.

 In functie de modul in care evolueaza situatia, tara poate fi chiar si fortata sa imbratiseze cripto-moneda peste cativa ani de acum incolo. In functie de cat de curand toate partile implicate pot ajunge la un acord, propunerea de lege va fi inaintata Dumei pana la sfarsitul anului 2016. Dupa ce aceasta etapa a fost finalizata,  va dura mai multe saptamani sau mai mult, chiar luni intregi, pana cand propunerea de lege este acceptata sau nu.

02032016-Russia-Bitcoin-Featured

sursa: http://www.newsbtc.com/

https://rg.ru/2016/07/18/v-rossii-nachnut-massovoe-stroitelstvo-dohodnyh-domov.html

http://ria.ru/economy/20160718/1470281630.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *