Vor continua China si Brexit-ul sa influenteze pretul Bitcoin?

19 iulie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Vor continua China si Brexit-ul sa influenteze pretul Bitcoin? Incertitudinea macroeconomica a stimulat un interes de investitii in Bitcoin in ultimele saptamani, dar acest lucru este probabil de a continua?

Asa cum am prezentat pana acum in articolele anterioare, preturile au crescut cu pana la 50% de la 1 ianuarie si doi factori cheie au fost, cel putin potrivit observatorilor pietei, incertitudinea din China ( in cazul in care yuan-ul a fost devalorizat ) si Europa (in cazul in care Marea Britanie a votat pentru iesirea din UE, intr-un eveniment cunoscut sub numele de ” Brexit „). Efectele acestor doi factori majori continua sa influenteze in mod pozitiv pretului monedei digitale in prezent.

D1600x1200

Privind in perspectiva la a doua jumatate a anului, este inca neclar, cu toate acestea, cum aceste evenimente vor continua sa fie factori de impact asupra miscarii preturilor in moneda digitala pe termen lung.

Insa economistii sugereaza ca ar trebui ca economia Chinei sa se clatine in urma rezultatelor din cadrul „Brexit”, determinand astfel investitorii sa se uite din nou la active cu risc off, inclusiv Bitcoin.

Trei economisti de top au dezbatut aceasta situatie, aducand putina lumina asupra naturii complexe a economiei Chinei si modul in care aceasta super-putere globala ar putea avea efectate negative determinate de Brexit.

 Risc pentru comert

Din moment ce China face afaceri substantiale atat cu Marea Britanie, cat si cu Uniunea Europeana (UE ), dificultati economice in oricare dintre aceste formatiuni ar putea submina conditiile de afaceri din China.

Sam Rines, senior economist avand si un portofoliu de strateg pentru Avalon Advisors LLC, a declarat ca o incetinire a cererii din partea UE pentru bunuri din China ar prezenta „un risc enorm pentru economia chineza„.

Piata unica pentru bunuri din China” ar putea suferi, de asemenea, in cazul in care Brexit-ul declanseaza un „efect de domino” asupra altor natiuni care ar putea parasi UE, a declarat Usha Haley, profesor de afaceri internationale la Universitatea West Virginia. In plus fata de comertul cu potential subminat, investitiile straine directe in China ar putea lua o lovitura, potrivit lui Haley, care a cercetat si a recomandat companiilor date privind investitiile chineze si comert. „ Din punct de vedere economic mai larg, relationand cu Brexit-ul, China a pierdut un sustinator puternic pentru statutul pe piata libera in cadrul UE „, a declarat economista, adaugand:

Investitiile chineze in Marea Britanie au fost realizate pentru a avea acces la piata unica europeana si acum par mai putin atractive, iar unele investitii straine vor fi puse in asteptare.

uk-china-e1468000983185

 Temeri legate de datorie

 Observatorii de pe piata au avertizat in repetate randuri cu privire la datoria in crestere a Chinei, si atat Rines, cat si Haley, au vorbit despre expunerile la risc si despre aceasta evolutie continua care a generat pentru natiune un „gol economic”.

Opt ani de politica fiscala expansionista au lasat China cu un uimitor raport datorie-PIB de 225%„, a spus Haley. „China are aproximativ 2.4tn $ datorii corporative cu risc de neplata, ceea ce duce la un viitor financiar global foarte ingrijorator.

Rines a adaugat ca, in cazul in care Brexit-ul incetineste in mod substantial economia UE, comertul UE cu China va incetini si mai multe datorii vor deveni inutilizabile.

Acest lucru ar fi un soc negativ, nu numai in China, dar in intreaga lume„, a spus aceasta, adaugand ca actiunile coordonate ale bancilor centrale au ajutat la remedierea daunelor imediate.

Chen Zhao, co-director de cercetare macro la nivel mondial la Brandywine Global, este de acord ca reactiile politice au fost „rapide si decisive.

In timp ce un numar de analisti au avertizat cu privire la povara datoriei in crestere a Chinei, Zhao a afirmat ca „ingrijorarile cu privire la datoria Chinei si riscurile asociate acesteia sunt extrem de exagerate.

El a subliniat faptul ca in tarile in curs de dezvoltare „datoria apare in primul rand pentru ca economiile trebuie sa fie convertite in investitii„. Din moment ce China are o astfel de rata ridicata de economii, „efectul de levier este inevitabil.

Rines, de asemenea afirma ca „exista cu siguranta datorii prea multe, dar China are o capacitate semnificativa de a rezolva problemele pe care continua sa le intampine in termen scurt.

Indiferent de modul in care natiunea este capabila de a rezolva problema naturii sale privind efectul de levier pe termen scurt, Chen a subliniat caracterul problematic al sectorului de stat a Chinei. Aceasta industrie „consuma prea mult credit – se consuma 80% din totalul creditului bancar doar pentru a produce 20% din PIB.

El a adaugat ca „aceasta problema trebuie sa fie abordata, astfel incat economia sa isi poate recastiga eficienta„.

Schimbare potentiala

 In timp ce eforturile legitime de a rezolva aceasta situatie pot reprezenta o mare schimbare in politica, Zhao a subliniat ca Brexit-ul ar putea reprezenta potentialul pentru o schimbare larga, departe de globalizare, care „a dominat economia mondiala in ultimii 30 de ani.

In cazul in care aceasta modificare are loc, aceasta ar putea avea un impact deosebit de mare asupra Chinei, care a beneficiat in mod substantial de globalizare.

Prin furnizarea de rafale suplimentare pentru aceasta economie majora – si de asemenea prin alimentarea unei mai mari incertitudini – o indepartare de globalizare ar putea oferi Bitcoin preturi in crestere continua.

shutterstock_290836367-e1446628230556

sursa: http://www.coindesk.com/

http://bitcoinromania.ro/bitcoin/va-exploda-pretul-bitcoin/

http://www.cnbc.com/2016/06/23/bitcoin-plunges-nearly-25-percent-in-6-days-heres-3-reasons-why-brexit-china-yuan-halving.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *