Regatele Unite ale Marii Britanii iau in considerare implementarea aplicatiilor la nivel guvernamental bazate pe Tehnologia Blockchain

5 mai 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Tehnologia Blockchain este luata in considerare din ce in ce mai mult de guvernele statelor europene, privind organizarea alegerilor si nu numai, datorita eficientei sistemului de implementare si a sigurantei pe care acesta il ofera.

Anul 2016 este marcat de alegeri la nivel local pe intregul continent european si este necesara o tehnologie privind sistemul de votare cat mai eficienta, pentru a elimina posibililele erori si fraude ce pot aparea pe durata procesului electoral. Marea Britanie se alatura Guvernului Ucrainean privind alegerea Tehnologiei Blockchain ca tehnologie de baza utilizata de catre Guvernele nationale; tinand cont de contextul politic actual; Regatul Unit doreste sa organizeze un referendum in viitor privind continuarea ca membru al Uniunii Europene.

 

UK-bitcoin-blockchain

UK-bitcoin-blockchain

 

Ministrul Regatelor Unite al Marii Britanii si Irlandei de Nord al Cabinetul Primului Ministru, Matt Hancock este convins ca Tehnologia Blockchain ar putea transforma modul in care functionează guvernul. Intr-un discurs tinut la un eveniment organizat de Digital Catapult si Centrul de la Imperial College pentru Cercetare a Cripto-Monedei si Inginerie (IC3RE), Hancock a subliniat unele dintre planurile actuale ale guvernului de a utiliza tehnologia blockchain pentru aplicatii guvernamentale.

„Ziua politicii hack” pentru reprezentantii guvernului a fost organizata de Digital Catapult si IC3RE la 26 aprilie, cu scopul de a ajuta oficialii guvernamentali sa identifice posibilele aplicatii ale tehnologiei blockchain privind furnizarea de servicii publice. Potrivit unui comunicat de presa emis pentru Colegiul Imperial, Hancock ” a consolidat importanța tehnologiilor digitale nu doar pentru digitizarea proceselor existente, ci si pentru transformarea modului in care serviciile guvernamentale sunt livrate in beneficiul cetatenilor.” „Blockchains – registre contabile distribuite, registre comune – sunt instrumente digitale pentru construirea increderii in date„, a explicat Hancock. ” Mai degraba decat o singura autoritate centrala ce solicita incredere si care declara: „Eu spun ca aceste date sunt corecte, ” aveti consensul distribuit al tuturor celor implicati in lant, spunand la unison: „Suntem de acord ca aceste date sunt corecte.

Hancock a adaugat faptul ca datele detinute in cadrul Tehnologiei Blockchain vin cu propria lor istorie; si ca istoria este o parte fundamentala pentru a dovedi integritatea acestora. „Acest fapt este extrem de puternic„, a spus el. Avand in vedere tehnologia blockchain in curs de dezvoltare ca o solutie aplicabila in general pentru toate problemele, Hancock a subliniat faptul ca tehnologia ofera solutii eficiente pentru cazurile importante de utilizare.

Pentru a plasa tehnologia registrelor distribuite intr-un context istoric, Hancock a invitat publicul sa ia în considerare paralelele cu tehnologii mai vechi, cum ar masini de scris si copii de carbon. De fapt, copiile de carbon au revolutionat activitatea guvernului, oferind mai multa securitate fizica si mai multa protectie impotriva manipularii frauduloase, dat fiind ca mai multe copii ale unui document ar putea avea loc in diferite locuri. „Copia de carbon v-au dat date simple, instante, consensuale„, a spus Hancock.

Hancock a reamintit ca Bitcoin – prima aplicatie operationala a tehnologiei distribuite Ledger – a demonstrat ca registrele contabile distribuite pot fi utilizate pentru a urmari moneda in timp ce aceasta este transferata de la o entitate la alta. Dar stabilirea unui consens distribuit, permis de tehnologia blockchain, ar putea avea nenumarate aplicatii dincolo de realizarea platilor. Guvernul Marii Britanii se angajeaza sa exploreze aplicatii gratuite distribuite privind registrele contabile, cu scopul de a rationaliza lucrarile serviciilor publice. „In momentul de fata exploram utilizarea unui blockchain pentru a gestiona distributia subventiilor„, a spus Hancock. „Monitorizarea si controlul utilizarii subventiilor este incredibil de complex. Un blockchain, accesibil tuturor partilor implicate, ar putea fi o modalitate mai buna de rezolvare a acestei probleme. ”

U.K. Goverment

U.K. Goverment

 

Aplicații similare ar putea permite realizarea a tot felul de cheltuieli guvernamentale mai eficiente și transparente, de la imprumuturi pentru studenti pana la ajutor umanitar. „Ganditi-va la Compania de imprumuturi pentru studenti care ar putea urmarii banii, pe tot drumul de la Trezorerie pana in contul bancar al unui student„, a spus Hancock; „sau la Departamentul pentru Dezvoltare Internationala care ar putea urmari parcursul banilor de-a lungul drumului acestora catre organizatile de ajutorare care cheltuie banii la nivel national.

Consideratiile facute de Hancock sunt ultimele dintre multele mentiuni privind Tehnologia Blockchain facute de catre reprezentantii de profil inalt ai guvernului Marii Britanii. In ianuarie, Revista Bitcoin revista a raportat ca un nou raport produs de Oficiul Guvernului Marii Britanii pentru stiinta, editat de Sir Mark Walport, consilier stiintific sef, a explorat modul in care tehnologia registrelor distribuite poate revolutiona serviciile si a recomandat actiuni guvernamentale specifice.

In 2015, guvernul a lansat o noua initiativa de cercetare pentru a reuni Consiliile de Cercetare, Alan Institute Turing si Digital Catapult cu industria, in scopul de a aborda oportunitatile de cercetare si provocarile pentru tehnologia monedei digitale, precum si cresterea finantarii cercetarii in acest domeniu.

 

 

sursa: https://bitcoinmagazine.com

https://www.theguardian.com/technology/2016/apr/26/bitcoin-blockchain-tracking-taxpayer-money-minister

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *