Guvernul Ucrainean platforma electorala bazata pe Ethereum Blockchain

4 mai 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

In contextul alegerilor electorale de anul asta ce vor avea loc la nivelul intregii Europe,  Guvernul Ucrainean intentioneaza sa utilizeze o  platforma electorala bazata pe tehnologia Ethereum Blockchain.

Un grup de oficiali ucraineni au semnat un memorandum la finalul saptamanii trecute pentru a muta niveluri multiple de alegeri pentru Ethereum blockchain folosind E – vox, o platforma dezvoltata de un grup de companii, inclusiv Ambisafe, Distributed Lab si Kitsoft.

Scopul acestui memorandum este acela de a crea „un sistem descentralizat, transparent si accesibil pentru deciziile de grup care se adopta, prin intermediul instrumentelor bazate pe blockchain ” pentru alegerile politice pentru conducerea primariilor municipiilor, alegeri si petitii on-line sau referendumuri.
Aceasta noua platforma ar putea servi drept un far de transparenta si responsabilitate intr -o tara polarizata politic si distrusa de „Revolutia de demnitate”, o serie de proteste impotriva coruptiei, intimidarea alegatorilor si fraudă electorala directa, care s-au produs în februarie 2014.
Lista semnatarilor include seful agentiei de stat pentru e-guvernare, seful IT a Cabinetului de Ministri al Ucrainei, un consilier al presedintelui Ucrainei, un grup de ONG-uri si companii blockchain, cum ar fi Ambisafe, Vareger Group, Distributed Lab si KitSoft.

 

guvernul ucrainean

guvernul ucrainean

 

In timp ce majoritatea platformelor blockchain si platformelor electorale Bitcoin folosesc monede colorate, E-vox se va baza pe contracte inteligente, cu scopul de a indeplini o serie de cerinte legale din punct de vedere al legislaturii ucrainene. Prin implicarea actorilor importanti din timp in guvernul ucrainean, CEO-ul Ambisafe Andrey Zamovskiy nu simte ca regulamentele sau legile vor impiedica punerea in aplicare a E-vox.
Actorii politici care participă la negocieri si la semnarea memorandumului ne ofera increderea ca reglementarea nu va fi o problemă„, a declarat intr -un interviu recent Zamovskiy.
Platforma va fi mai intai testata cu tipuri nereglementate de alegeri, cum ar fi petitiile si voturile consultative. „De indata ce tehnologia va fi testata, legislatia va fi modificata, tinand cont de rezultatele obtinute ” declara acesta.

blockchain election platform

blockchain election platform

E – vox va lucra pentru a se integra cu platformele electorale actuale deja utilizate in Ucraina. Proiectul este coordonat de Oleksii Konashevych si Gavid Kiziria. Petitiile consiliile locale ucrainiene deja functionale pe site-uri nationale sunt operate de KitSoft in momentul actual si vor fi mutate pe tehnologia blockchain. In plus, Ambisafe lucreaza in prezent pe o alta platforma on-line pentru alegerile la nivel national si de asemenea la o aplicatie pentru telefonul mobil.
Pentru a preveni frauda la vot, E-vox va integra mai multe tipuri de verificare a identitatii, pe baza sondajului sau alegerilor, inclusiv semnaturile digitale emise de guvern si semnaturile digitale bancare emise – numite BankIDs, care sunt gestionate de cele mai mari trei banci din Ucraina.
Petitiile si alte tipuri mai putin stricte de sondaje se vor folosi pentru verificarea numarului de telefon. Sondajele nationale vor utiliza chioscuri de plata, ce pot fi gasite in sucursalele bancare si magazine pe intreaga suprafata a Ucrainei, pentru a colecta voturi personal.
Intr-o tara care a fost sfasiata de acuzatiile de frauda ale alegatorilor si protestele ulterioare ce au servenit, Ambisafe si E-vox spera sa ofere transparenta pentru alegatorii privati de drepturi si de a face Ucraina primul stat care sa adopte o platforma blockchain atat pentru alegerile locale, cat si pentru cele nationale.

sursa: https://bitcoinmagazine.com/

http://forklog.net/elections-in-ukraine-may-run-on-ethereums-blockchain/

http://e-vox.org/ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV