Propunerea BitLicense New York: Perspectiva din China

1 august 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Shanghai-shutterstock_132251384-630x419

De când Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) a lansat reglementările propuse de acesta pentru afacerile Bitcoin pe data de 17 iulie, o comunitate mai largă a monedei digitale a fost închisă într-o dezbatere asupra a ceea ce ar însemna trecerea politicilor pentru viitorul industriei în curs de dezvoltare.

Făcând referire la deciziile directorul Fundației Bitcoin, Jon Matonis, într-o recentă bucată de opinie venit[ din partea CoinDesk, consesul în creștere în lumea occidentală în cazul în care se poate ajunge la unul, este că acest cadru și anume NYDFS merge prea departe cu faptul că amenință să împiedice inovația în încercarea sa de a proteja consumatorii.

Dacă aceste opinii se dovedesc a fi adevărate, în acest caz propunerea NYDFS ar putea fi la fel de ingrijoratoare pentru industria Bitcoin la nivel mondial la fel precum e și pe piața din SUA – este o preocupare susținută de recentele declarații de la Steve Stockman, omul congresului american. Companiile internaționale Bitcoin sunt, de asemenea, susceptibile de a fi influențate de politicile din New York, mai ales dacă un număr tot mai mare de jucători la nivel mondial caută să-și extindă prezența atingând piața profitabilă din SUA și reglementările la nivel mondial prezentate în SUA pentru îndrumăre cu privire la modul în care ar trebui să își modeleze propriile politici.

O piață care a fost acordat o atenție mai atentă la regulile propuse de New York este China, în cazul în care schimburile Bitcoin majore cum ar fi OKCoin, Huobi și BTC China au anunțat recent inițiative care au ca scop de a capta cota de piață a dolarilor internaționali, deși acestea s-au oprit din a căuta cumpărători direct din SUA din cauza lipsei de claritate de reglementare actuală.

Vorbind la CoinDesk, schimburi importante din China au lovit tonuri variate cu privire la regulamentul propus.

Robert Kuhne, purtător de cuvant pentru Huobi, a rezumat sentimentul într-un mod mai pozitiv, menționând că este optimist cu privire la discursul general, în ciuda criticilor cu propunerea inițială:

Bitlicense Decretul New York, a fost în mod clar un caz de ramura în a depăși executivul, și nu va fi o prea multă deznădejde din partea publicului. Reacția puternică pe care am văzut-o deja din comunitatea Bitcoin ne oferă multă încredere în viitorul Bitcoin din SUA. ”

Rivalul său OKCoin, cu toate acestea, a adoptat o perspectivă foarte diferită. Contrar percepției în lumea occidentală și mediul de reglementare din China a fost problematic pentru industrie, schimbul a afirmat că aceasta consideră actualele propuneri la fel de mult ingrijorătoare.

China doar pare” nesigură „pentru cei care nu sunt familiarizați cu ea” a spus în remarcile oficiale. „Sperăm că China nu va adopta reglementări, cum ar fi cele propuse în prezent la New York.”

Kuhne a continuat să sugereze că, deși el nu poate prezice modul în care China va reacționa la Bitcoin pe termen lung, politica Statelor Unite în această privință va fi un serviciu probabil ca un „punct de referință” pentru procesul de luare a deciziilor.

Lucrări în curs

Pe ansamblu, companiile din China pe bază de Bitcoin au aplaudat în mare parte New York-ul pentru a lua primul pas spre un cadru pentru industrie, recunoscând dificultățile inerente în reguli pentru ceea ce ar putea fi una dintre tehnologiile cele mai disruptive istorie de punere în aplicare.

Un reprezentant de la BTC China, cel mai vechi schimb Bitcoin al țării, s-a oprit din a critica propunerea, dar a sugerat că societatea simte că documentul este încă o lucrare în curs de desfășurare, și, prin urmare, poate fi îmbunătățită:

Aplaudăm reglementarea financiară din New York pentru stabilirea în mod proactiv a bazelor de reglementare Bitcoin. Noi credem că cel mai bun lucru pentru piața americană, iar economia Bitcoin mai largă, ar fi de a oferi antreprenorilor un cadru inteligent, uniform în care să inoveze, păstrând în același timp bariere la intrarea scăzută și piața concurențială. ”

Kuhne a sugerat că, indiferent de regulile finale din New York, comunitatea Bitcoin se va adapta pur și simplu la noul teren de reglementare, adăugând:

SUA are reglementări mai bune decât multe țări, dar mai rele decât altele. Cel mai mare lucru în legătură cu economia Internetului este faptul că întreprinderile nu sunt limitate de geografie.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *