Vara Bitcoin

31 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de BTC RO

10 iulie. In urma cu exact 85 de ani, Statele Unite emiteau prima serie de bancnote de hartie de dimensiunea celor de astazi. In 2014, la Londra debuta evenimentul de 2 zile CoinSummit, dedicat valutelor virtuale – preponderent Bitcoin. Intre cele doua evenimente financiare s-au scurs multi ani de progres si inovatie. Tot pe un 10 iulie, in 1959, se instala in Anglia primul aparat de taxare pentru parcari, iar in 1962 era lansat, in cadrul primei misiuni spatiale sustinute financiar de mediul privat, Telstar 1 – primul satelit de telecomunicatii care a transmis imagini televizate.

La CoinSummit s-au adunat toate aceste elemente definitorii pentru societatea tehnologica in care traim intr-o poveste care parca ar tine mai mult de fictiune, daca nu s-ar intampla atat de aproape de noi. O dovedeste cu brio raportul prezentat de entuziasta echipa de la CoinDesk – „State of Bitcoin Q2 2014”.

Aproximativ 63.000 de comercianti, producatori si prestatori de servicii din intreaga lume accepta in prezent plata cu bitcoini. Sunt instalate si operationale peste 100 de ATM-uri care tranzactioneaza BTC (unul este in Bucuresti J). Numarul start-up-urilor in domeniu, sustinute financiar de fonduri de investitii, a crescut de 7 ori intr-un singur an, in timp ce valoarea investitiilor a crescut de 12 ori in aceeasi perioada de timp.

Sunt indicatori care fac stiri, iar stirile despre Bitcoin se vad, acum, pe Bloomberg, pe Google Finance si pe Yahoo Finance. In ultimul an, numarul de articole despre Bitcoin publicate in mass media de larga audienta a juns la 9.500, de 3 ori mai multe comparativ cu anul precedent. Si vor fi, probabil, inca si mai multe, daca si tendintele se confirma: 8 milioane de portofele electronice cu BTC si 100.000 de comercianti care sa accepte aceasta forma de plata, pana la sfarsitul anului in curs – o industrie despre care specialistii afirma ca va influenta echivalentul a peste 20% din produsul intern brut al USA!

Lectura placuta si multa inspiratie! http://www.coindesk.com/state-of-bitcoin-q2-2014-report-expanding-bitcoin-economy/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *