Proiectul Keybase dorește Criptografia la fel de ușoară ca Twitter

17 iulie 2014 securitate

Articol scris de Wu Mihu

Un nou proiect numit Keybase încearcă să facă chei criptografice, cum ar fi cele utilizate pentru portofele Bitcoin, mai ușor pentru toată lumea de a le utiliza.

Unul dintre cele mai importante elemente ale Bitcoin este, fără îndoială, perechea de chei criptografice, iar fiecare portofel are două chei: una publică ca o adresa de publicitate, și o alta privată, pe care le controlează.

Cu toate acestea, sistemul nu este perfect. Perechile de chei sunt confuze pentru mulți utilizatori și nu există încă un mod eficient, descentralizat prin care cheile să poate fi legate de o identitate, dovedind, astfel, dreptul de proprietate.

Keybase consideră că poate ajuta la utilizarea cheilor mai sigure și ușor de înțeles prin furnizarea de ceea ce este cunoscut sub numele de infrastructură de chei publice (PKI) pentru criptografie.

Chris Coyne, care conduce proiectul Keybase, împreună cu colegul Maxwell Krohn, a declarat:

În 2014, cunoașteți oamenii prin prezența lor online. Tu îi cunoști în funcție de numele lor de Twitter, de site-ul lor personal, și așa mai departe. Keybase este un protocol pentru oameni să semneze declarații și să le anunțe în public.”

Ideea

Conceptul de Keybase a venit din dorința de a face criptografia cu cheie publică mult mai prietenoasă pentru mediul social mass-media. În timp ce un student de la Universitatea Carnegie Mellon, Krohn, declară că a încercat să vină cu un proiect viabil legat de PKI Facebook, dar nu a putut găsi unul destul de interesant.

Visul unei PKI să lucreze este la fel de vechi și de important ca ideea de cheie publică și criptografia în sine„, a spus Krohn.

Coyne a declarat că Keybase, de asemenea, este atras de experiența sa cu probleme în utilizarea Bitcoin. Când a descărcat Bitcoin-QT, portofelul de bază al monedei, pentru prima dată, a realizat cât de greu a fost pentru a afla cine a semnat de fapt codul de bază.

Cu toate acestea, cu Keybase, Coyne a spus:

Într-o singură comandă, [I] a obține un rezumat verificat – a fost semnat de către acest cont Twitter, contul GitHub.

Și atunci când prețul de Bitcoin a început să crească la niveluri mai ridicate, Coyne a realizat necesitatea de a verifica în mod public adresele de la care oamenii trimit BTC.

1

 

Rețelele sociale și criptografie

Un profil Keybase arată ca orice alt profil social media. Cheile criptografice atașate pot fi utilizate pentru comunicare, semnarea de cod, Bitcoin – iar aplicațiile tehnologice sunt numeroase.

Pentru a susține o dovadă, Keybase necesită verificare. Membrii pot posta un tweet cu o legătura direcționată înapoi la profilul lor sau pentru a crea o esență publică GitHub cu informații de identificare.

2

Cu scopul de a menține o dovadă, Keybase verifică în mod sistematic pentru a se asigura că încă există verificări. Mai mult decât atât, toate informațiile Keybase sunt stocate pe o adresă Bitcoin ca tranzacții neutilizate, crearea de dovezi publice care oricine poate vedea prin intermediul lanțului de bloc.

„Oricine poate scrie un client care încalcă politicile Keybase”, a spus Coyne. „Și dacă se prinde vreodată o minciună, aceasta va fi demonstrabilă, din moment ce toate aceste declarații sunt semnate de Keybase, cu cheia sa publică.”

Câștigând peste dezvoltatori

Tehnologii, cum ar fi Keybase ar putea fi o modalitate de a accesa întregul spectru a ceea ce poate face criptografia pentru oameni.

Toate aceste lucruri reprezintă niște chestii foarte puternice, însă publicul larg nu are aproape nici un acces„, a spus Coyne.

Ideea Keybase este o reminiscență a recentei lansări Coinbase a paginilor de plată, o modalitate de a pune un chip și un nume – un profil – la portofele Bitcoin.

Cu toate acestea, spre deosebire de orientarea de consum spre portofelele Coinbase, Keybase nu are nicio iluzie de care are nevoie în primul rând pentru a influența comunitatea de dezvoltatori, pentru ca ideea să se oprească. De aceea, site-ul său este conceput pentru a încuraja programatorii să dezvolte în jurul conceptului Keybase pentru a începe cu acesta.

Fără o modalitate bună de a pune pe harta identități a cheilor publice, cele mai multe sisteme interesante bazate pe cripto, nu se pot obține de la sol„, a spus Krohn.

Fixarea valorii monetare la un sistem criptografic ca Bitcoin ar putea fi răspunsul la adoptarea în continuare pentru Keybase. Dacă există o modalitate de a face ușor pentru oricine să folosească cripto sistemul, Keybase poate face ceva în această privință.

Coyne a declarat:

Ne așteptăm ca prima noastră aplicație ucigașă să fie cu crypto monede.

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *