Prezenta ATM-urilor in Canada a inceput sa devina proeminenta

13 mai 2014 bancomat

Articol scris de David Mitran

A fost o saptamana oarecum linistita pe frontul ATM. In lumea Bitcoin, insa, nicio stire inseamna de fapt vesti bune.

Simplul fapt ca instalatiile ATM nu mai sunt pe prima pagina a ziarelor asa cum se obisnuise este un semn sanatos al timpurilor si o indicatie a faptului ca masinariile devin ceva obisnuit.

Automatele de valuta digitala sunt omniprezente, insa putem spune ca sunt destui oameni care nu au vazut vreodata unul. Insa, aminteste-ti cat de multe erau in Noiembrie anul trecut si fa o comparatie cu numarul lor actual.

Noua terminologie

A existat chiar o tendinta de distantare de la termenul de ATM. Probabil este datorita regulamentului, probabil este expresia care nu descrie acurat ce fac aceste masinarii cu adevarat. Cu totul de la masinariile de distributie Bitcoin catre sucursalele cvasi-bancare, a devenit un domeniu larg.

bitcoin-atm-flagship

Deci, de cate ori vedeti termenul BTM, chiosc, vending machine sau ATM, va trebui sa intelegeti ca ne referim la masinaria care va ia banii si va introduce in economia Bitcoin.

In timp ce marea majoritate a entuziastilor Bitcoin vad moneda digitala ca o trecere de la banci, Robocoin a decis sa se indrepte intr-o directie total opusa. Compania acum se refera la masinariile sale in calitate de „sucursale”, pentru a cumpara sau vinde ca „depozitare” sau „retragere”, iar clientilor Bitcoin li se adreseaza „conturi”.

Unii observatori au spus ca a fost o miscare nebuneasca, invitand un control si o reglementare mult mai mari, insa Robocoin insista cu faptul ca stiu ceea ce fac.

Cambridge, Massachusetts, SUA

Liberty Teller, prima companie care a introdus ATM-uri bitcoin in Statele Unite ale Americii, o face din nou cu o noua instalatie la restaurantul Moksa in centrul Cambridge-ului, foarte aproape de campusul MIT unde studentii vor primii 100$ in bitcoin pentru revigorarea cripto-economiei.

Co-founderii Kyle Powers si Chris Yim spun ca acestia cauta sa solutioneze ceea ce multi considera cele mai mari probleme Bitcoin: accesul și educația.

Sursa: coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *