Pretul Bitcoin creste in urma victoriei lui Donald Trump

10 noiembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin creste in urma victoriei prezidentiale lui Donald Trump, iar rata de schimb a criptomonedei a crescut cu 30 $ peste noapte, in urma difuzarii stirilor cu privire la rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA, ajungand la valoarea de 740 $.

Victoria lui Trump a impins pietele globale intr-o zona de nesiguranta, cu principalele puteri in domeniul criptomonedelor din SUA, Europa si Japonia influentand indicii bursieri, care au scazut cu 5%.

bitcoin-remittance-trump-genesis-mining

Investitorii s-au grabit pentru a converti active in titluri de „refugiu”, inclusiv aur, titluri de stat si valute digitale. Criptomonedele, Bitcoin, in special, sunt adesea mentionate de sustinatorii lor ca fiind „aurul digital„.

Astazi, Bitcoin prezinta o crestere dupa 34 de luni fata de dolar. Ultima data cand s-a tranzactionat la o asemenea valoare a fost in februarie 2013, cand Bitcoin a ajuns aproape la valoarea de 740 $.

Bitcoin actioneaza din nou ca o forma de aur digital si se face corelarea puternic cu marfa – in cazul in care exista o incertitudine a activelor de refugiu se va vedea un impuls,” declara Charles Hayter, CEO si fondator al Crypto Compare, pentru CNBC.

Intre timp, dupa ce a atins varful initial, pretul Bitcoin s-a corectat, alunecand sub valoarea de 730 $ mai tarziu in a doua zi. Ultima data cand s-a tranzactionat la acest nivel a fost in luna iunie.

f99242054110ecacda5313d15dfcf6c3

Pretul Bitcoin demonstreaza aceeasi crestere inregistrata inainte de referendumul Brexit din Marea Britanie. De la sfarsitul lunii mai, pana in ziua referendumului, aceasta a crescut cu mai mult de 200 $, de la 445 $ la 665$ si a atins punctul cel mai inalt ($ 730) la 13 iunie.

Ca si in cazul Brexit, Bitcoin vede o „tresarire” in sus in urma alegerilor castigate de Trump si lipsa de claritate rezultata pe scena mondiala„, a spus Hayter.

65314813

sursa: http://www.nytimes.com/2016/11/09/us/politics/hillary-clinton-donald-trump-president.html?_r=0

http://www.cnbc.com/2016/11/09/bitcoin-boosted-by-safe-haven-demand-after-trump-victory.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV