Cum Blockchain si Bitcoin pot preveni atacurile cibernetice asupra alegerilor din Statele Unite ale Americii

9 noiembrie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Rezultatele alegerilor din Statele Unite ale Americii nu sunt inca finalizate; chiar si in acest moment se numara voturile pentru a stabili adevaratul castigator. Rezultatul alegerilor prezidentiale din acest an este efectul a uneia din cele mai critice alegeri prezidentiale din istoria moderna, iar multi specialisti sunt preocupati de securitatea sistemului.

forget-the-election-look-to-movements-that-make-a-difference
Fie ca este vorba despre tweet-ul lui Edward Snowden, care se refera la un atac cibernetic asupra numaratorii oficiale in urma alegerilor, fie ca unul din candidati, respectiv Donald Trump se plange de un sistem trucat sau ca democratii lui Hillary Clinton avertizeaza ca un atac cibernetic rus ar putea manipula procesul, preocuparea pentru rezultatele reale ale alegerilor din S.U.A. este larg raspandita si cu partizani din ambele tabere.

Darin Stanchfield, expert de securitate si CEO al KeepKey, o companie din Seattle, care construieste un portofel securizat hardware digital pentru Bitcoin si alte criptomonede, vorbeste despre modul in care tehnologia blockchain poate spori securitatea si poate proteja sistemul de vot de atacuri:

In mediul informational de astazi la nivel mondial, in cazul in care amenintarile tip hack coordonate sunt generalizate, ar trebui sa luam in serios toate preocuparile de securitate. Aceste tipuri de amenintari sunt reale si se intampla in mod activ. Problema principala este ca securitatea digitala eficienta este un obiectiv in mod constant in miscare. Avem nevoie sa intelegem ca acum, mai mult ca oricand, orice sistem este in pericol de a fi atacat cibernetic, inclusiv cel al alegerilor prezidentiale. Blockchain are, cu toate acestea, toate atributele necesare sa ofere inovatii pe care sistemele actuale le-ar putea imbratisa. Caracterul neschimbator al tehnologiei blockchain inseamna ca, daca este utilizat intr-un sistem electoral, odata ce un vot este realizat, acesta nu poate fi manipulat. Blockchain ar oferi, de asemenea, o pista de audit pentru rezultatele alegerilor. Si, in sfarsit, folosind un Blockchain public cum ar fi Bitcoin, asta ar insemna ca intregul sistem va fi unul descentralizat, cu niciun punct unic de esec pentru atacatorii cibernetici.

Security icon with a key containing puzzle multiple icons depicting a thumbprint, certificate, security camera, police, fire extinguisher, padlock, emergency exit, sheriffs star and online security

sursa: http://www.financemagnates.com/cryptocurrency/interview/how-blockchain-and-bitcoin-can-prevent-a-rigged-election/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *