Kasikornbank din Thailanda va lansa sistemul de flux de lucru blockchain

8 noiembrie 2016 bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Kasikornbank, a patra cea mai mare banca de active din Thailanda a dezvoltat un nou sistem de certificare a documentelor, bazat pe tehnologia inovatoare blockchain. Startul pentru demararea acestei initiative este programat pentru prima jumatate a anului 2017.

Serviciul API (Application Programming Interface) numit OriginCert a fost facut folosind Hyperledger-ul Linux Foundation cu ajutorul IBM. API-ul este creat pentru schimbul electronic de scrisori de garantie intre banca, clientii si beneficiarii sai, conform rapoartelor emise de Nikkei.

vikljjkt_400x400

Infrastructura bancara a Kasikornbank bazata pe blockchain va ajuta enorm procesele de lucru. Astfel se va economisi timp si costuri in momentul emiterii si verificarii scrisorilor urgente de garantie, spune Somkid Jiranuntarat, vice-presedinte al Kasikorn Business Technology Group.

Printre alte avantaje ale noului serviciu de standardizare, acesta a mentionat reducerea riscurilor si siguranta sporita care va face intregul proces de lucru unul securizat. Jiranuntarat, de asemenea, a adaugat ca Kasikornbank va deveni prima companie thailandeza pentru a utiliza serviciul real pe blockchain.

Companiile mari, thailandeze de stat au fost invitate sa participe la acest amplu proiect, inclusiv PTT petrol si gaze , precum si Autoritatea de Generare a Energiei Electrice a Thailandei, dar si alte banci din Thailanda, toate companii mari interesate de implementarea tehnologiei revolutionare blockchain.

Tehnologia registrului distribuit este totusi inca o sfera putin studiata in Thailanda, crescand astfel si mai mult importanta initiativei venite din partea Kasikornbank.

thai-wealth

Departamentul gigantului IBM din Thailanda este in incercarea de a atrage mai multi jucatori, pentru a participa la procesul de cercetare si dezvoltare a serviciilor blockchain.

In special, IBM Thailanda este acum in plin proces de discutii cu banca centrala din tara si bursa de valori nationala.

Parnsiri Amatayakul, managing director al IBM Tailanda, a declarat in timpul prezentarii OriginCert:

In Thailanda, putem observa cu usurinta ca bancile preiau conducerea in blockchain. Eu personal consider ca intr-un an, vom vedea o rata de adoptare mult mai rapida„.

Kasikornbank are 1.120 sucursale si 9,349 ATM-uri in Thailanda si in afara ei. Unul dintre birourile sale se afla în Los Angeles. In luna aprilie 2016, Kasikornbank si-a anuntat intentia de a cheltui cinci miliarde de baht (echivalentul a 143 milioane de dolari) pe un program de dezvoltare a serviciilor FinTech.

sursa: http://www.reuters.com/article/us-kasikornbank-ibm-blockchain-idUSKBN12Y10P

http://asia.nikkei.com/Business/AC/Thai-banks-implement-blockchain-to-become-regional-epicenter-of-fintech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *