Guvernul Statelor Unite ale Americii va modifica regulamentele pentru monedele digitale si Blockchain pana in 2017

11 noiembrie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Guvernul Statelor Unite va modifica regulamentele pentru monedele digitale si Blockchain pana in 2017. In acest sens, acesta a cerut formarea unui departament FinTech „responsabil de inovare„, pentru a stimula cresterea tehnologiilor emergente, inclusiv criptomonede, tehnologia Blockchain si alte tehnologii financiare care ar putea imbunatati sistemele financiare existente.

Organism de reglementare din Statele Unite responsabil cu controlul monedelor, respectiv  Office of the Controller of the Currency (OCC), si-a exprimat anterior optimismul fata de monedele digitale si tehnologia Blockchain. Prin acest departament, guvernul americat doreste sa lanseze trei birouri in Washington, New York si San Francisco, conduse de un director de inovare.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy9kzwywodrlmzhkzwm4zjvjnmiyyzviotc5yziyowy0zi5qcgc

Al 30-lea Comptroller privind valuta Statelor Unite, Thomas J. Curry, a declarat:

OCC sprijina inovarea responsabila, care sporeste siguranta si soliditatea sistemului bancar federal, trateaza clientii in mod echitabil si promoveaza incluziunea financiara […] Guvernul doreste prin departamentul nostru sa se asigure ca institutiile federale cu chartere au un cadru de reglementare, care este receptiv la inovare.

Efectele asupra start-up-urilor Blockchain

Desi este inca dificil de a specula impactul planurilor OCC privind Bitcoin si criptomonedele alternative, aceasta va afecta enorm operatiunile Blockchain si startup-urile din registrul distribuit, care colaboreaza cu banci si institutii financiare majore.

OCC afirma ca formarea unui departament de inovare responsabil va permite organizatiei sa „identifice, sa inteleaga si sa raspunda la inovatiile financiare care afecteaza sistemul bancar federal.

Astfel, start-up-urile Blockchain care dezvolta sisteme financiare eficiente si infrastructura descentralizata pentru industria financiara americana, vor beneficia de reglementari favorabile si politici viabile.

Mai important, Curry a remarcat ca scopul principal al departamentului de inovare FinTech este de a asista banca centrala si alte institutii financiare cu sediul in Statele Unite ale Americii sa adopte si sa imbratiseze tehnologiile financiare emergente, cum ar fi Blockchain si tehnologiile din registrul distribuit.

pic_2152

Aceste schimbari, promovate chiar si guvernul Statelor Unite, reprezinta o provocare pentru modele traditionale de afaceri bancare. Cu toate ca bancile au o lunga istorie de adaptare la noile tehnologii si sunt recunoscute pentru introducerea de produse si servicii inovatoare, este imperios necesar ca acestea sa inteleaga impactul cripmonedelor, in special a Bitcoin, in evolutie„, a adaugat Curry.

Cu toate acestea, hartia oficiala eliberata de catre OCC sugereaza ca departamentul de inovare va analiza cu atentie preferintele populatiei generale si a consumatorilor. Aceasta subliniaza in continuare importanta furnizorilor de servicii financiare non-bancare, cum ar fi schimburile Bitcoin si furnizorii de servicii, care au demonstrat o crestere semnificativa de-a lungul ultimilor ani.

sursa: http://europe.newsweek.com/us-announces-responsible-innovation-fintech-department-516617?rm=eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *