Bitcoin este valuta electronica veritabila

14 noiembrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Andreas Antonopoulos a vorbit recent despre bani si Bitcoin si cum acesta este valuta electronica veritabila, la un eveniment ce a avut loc in Franta. Vorbind la Conferinta Merkle 2016, el a explicat ca zilele numerarului sunt acum numarate si in curand acesta va disparea.

Numerarul a fost una dintre cele mai de succes optiuni de plata de tip peer-to-peer pentru mii de ani. Acelasi lucru nu se poate spune despre platile fiat electronice, deoarece acestea sunt mai mult o tranzactie tip „persoana catre corporatie catre corporatie si inapoi la persoana„. Corporatiille in cazul de fata sunt bancile, procesatorii de plati etc.

bitcoin-perfecthue

Antonopoulos a explicat ca problemele cu care se confrunta intreprinderile mici atunci cand primesc plati electronice de la clientii lor. Spre deosebire de tranzactiile in numerar de tip peer-to-peer, platile electronice se pot realiza intr-un interval de timp mai lung. Astfel aceste tranzactii se pot realiza intr-o singura zi sau o saptamana sau uneori, chiar o luna. In cazul unei fraude sau a altor valori implicite, proprietarul de afaceri nu poate vedea banii. Ca sa nu mai vorbim de taxele de tranzactie care se pot plasa intre 0,5% pana la 2% din valoarea tranzactiei, in functie de modul de plata electronica.

Deoarece utilizarea de numerar se reduce, oamenii sunt acum la mila bancilor si companiilor de procesare a platilor. Regimul de licentiere si interferenta corporatiilor, guvernelor si a altor entitati, i-a redus pe toti in consumatori, facand greu pentru oameni procesul sa preia rolul unui producator, distrugand astfel comunitatile prin perturbarea comertului in cadrul unor grupuri de oameni.

Numerarul si Bitcoin sunt operatiuni de impingere, in cazul in care cel care plateste o face in mod voluntar. In comparatie cu tranzactiile de tragere cum ar fi cardurile si platile electronice, individul nu are un control complet asupra banilor sai, dar bancile, corporatiile si guvernele au control.
Numerarul si Bitcoin din nou, sunt instrumente la purtator, in cazul in care valoarea este atribuita instrumentului in sine. Numerarul nu reprezinta emiterea de datorii, ci transmiterea de valoare si este instantanee.

interessebitcoin

Antonopoulos loveste inapoi impotriva reculul cu care se confrunta in prezent numerarul, care este acum considerat a fi modul privilegiat de tranzactie pentru infractori. Andreas subliniaza faptul ca Bitcoin este „valuta electronica” veritabila si nu un cont bancar electronic, un card de credit digital sau o retea digitala de plata.

Moneda digitala are toate calitatile banilor si este ideala pentru tranzactiile de tip peer-to-peer, fara interventia unor terte parti. El reitereaza faptul ca Bitcoin poate fi folosit pentru tot ceea ce banii au fost folositi pana in prezent.
In plus, aceasta poate fi, de asemenea, trimise catre oricine, oriunde, lucru care nu a fost posibil pana in prezent cu numerarul, ceea ce face accesibila tuturor cetatenii lumii valuta electronica veritabila.
Andreas Antonopoulos incheie discursul sau prin relationarea principiilor de baza din spatele Bitcoin la motto-ul national al Frantei – „Liberté, égalité, Fraternité„.

sursa: http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *