Pretul Bitcoin atinge noi cote in 2016 in luna decembrie

5 decembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin atinge noi cote in 2016 si reuseste sa ajunga la cea mai mare valoare din 2014 pana acum, dovedindu-se ca 2016 a fost un an excelent pentru Bitcoin in multe privinte.

Inovatii in materie de extensibilitate, cum ar fi Segregated Winess au fost introduse pentru comunitatea Bitcoin. Numeroase teste privind blockchain au fost realizate cu succes si teste priving Lightening Work au avut loc si multe piete noi au apelat la Bitcoin ca o optiune viabila in locul monedelor clasice fiat.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy9hndlmmjc0njbjmtk2mwrlywi2mgy5nzuxm2i3zmnmyi5qcgc

Pretul  Bitcoin a avut parte de o crestere pozitiva majora in 2016, iar valoarea sa a crescut cu pana la 75 de procente. Acum, luna decembrie a lui 2016 marcheaza cel mai mare pret Bitcoin in ultimii doi ani si jumatate.

Noile cote Bitcoin pentru 2016

Potrivit publicatiei online BitcoinAverage, pretul Bitcoin a trecut pragul de 760 de $ spre finalul saptamanii trecute, marcand un nou record pentru 2016 si eclipsand valoarea de 759 $ inregistrata in data de 19 iunie 2016.

Pretul mediu al Bitcoin nu a fost la acest nivel incepand cu 06 februarie 2014, atunci cand comunitatea Bitcoin a inceput sa descopere ca Mt. Gox a avut de gand sa prabuseasca complet sistemul.

Motivele pentru care acest val recent de crestere a avut loc in pretul Bitcoin din 2016 este destul de evident. Multe tari care au valori monetare nationale sunt intr-o stare de disperare din cauza unor evenimente recente, inclusiv Venezuela, Marea Britanie, Italia si Brazilia.

Cel mai important catalizator care poate sa influenteze cel mai mult in mod direct aceasta crestere este valul de problemele economice din India.

57c54a5cf8d9a72ad5655c7fda28e8bb

Stabilirea preturilor premium in India

Prima zi a lunii este un premiu national pentru multi oameni de afaceri si intreprinderi. Nivelul monedelor de hartie nu este nici pe departe ceea ce este necesar pentru a finanta corect aceasta economie. Pretul Bitcoin din India a explodat saptamana trecuta, ajungand aproape la 1000 $, incercandu-se o schimbare in valoare prin companii precum Zebpay si Unocoin.

Evident, acest pret premium pentru Bitcoin, impreuna cu mai multe tranzactii necesare in tara, are un impact asupra pretului mediu de piata la nivel mondial.

Surse guvernamentale din India indica ca problemele valutare existente in India pot persista, iar oamenii ar trebui sa fie confortabili cu efectuarea de plati digitale. Aceasta pare a fi exact ceea ce oamenii din India fac cu moneda digitala.

Blockchain.info a raportat joia trecuta ca in decursul saptamanii a vazut cele mai multe tranzactii Bitcoin din istoria companiei.

Ei au raportat un record de peste 330.000 de tranzactii intr-o zi, peste 2.000.000 de tranzactii de la 20 noiembrie pana la data de 27 si o memorie cache de tranzactii restante zeci de mii lunga, din nou, rezultand intr-o crestere generala a valorii recente Bitcoin.

bitcoin-bounce-614xa

sursa: https://blog.blockchain.com/2016/12/01/bitcoins-busiest-week-ever/#more-10163

https://bitcoinaverage.com/en/bitcoin-price/btc-to-usd

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *