Comisia Europena ofera ajutor pentru startup-uri Bitcoin si Blockchain

25 noiembrie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Comisia Europeana (CE) a prezentat recent noul programStartup-uri si Initiative Scale up„. Scopul sau este de a spori competitivitatea Europei pentru antreprenori si startup-uri inovatoare, prin reducerea barierelor de reglementare.

eu-construction

Probleme pentru Startup-uri europene

In conformitate cu Asociatia pan-europeana de Comert EBAN, Europa are mai multi antreprenori pe cap de locuitor decat Statele Unite ale Americii.

Problema, cu toate acestea, este faptul ca intreprinderile europene rareori cresc la scara mare„, a scris EBAN.

Spre deosebire de anumite startup-uri din SUA, cum ar fi Apple, Amazon si Google, startup-urile europene raman adesea la nivelul de companie formata din trei persoane. Ideile lor inovatoare rareori pleaca pentru imbunatatirea economiilor locale; de obicei sunt limitate la doar o singura tara.

Comisarul pentru Economie digitala si societate, Günther Oettinger, a explicat ca multe intreprinderi din Uniunea Europeana raman mici.
Ele „nu reusesc dupa cativa ani; sau poate decid sa se mute in alte tari, mai degraba decat sa atinga potentialul unei baze de clienti de 500 de milioane de oameni din UE„, a spus el.

Comisia Europeană este hotarata sa schimbe acest lucru si sa ajute startup-uri pentru a-si atinge pe deplin potentialul de creare, de inovare si de locuri de munca,” CE a anuntat.
Oettinger a mentionat ca noile intreprinderi constituie aproape toata masa de locuri de munca nete in UE.

EU-and-bitcoin

Impactul asupra noilor startup-uri Bitcoin si Blockchain

Aceasta initiativa va aduce beneficii asupra deciziei investitorilor de a infiinta startup-uri Bitcoin si intreprinderi blockchain, pornindu-se astfel extinderea acestora in Europa.
Acum exista mai multe si mai de succes povesti la scara larga in Europa„, a dezvaluit Oettinger, citand sediul din Luxemburg al Blockchain ca exemplu.

Startup-uri Bitcoin, cu toate acestea, se pot confrunta cu o provocare diferita atunci cand opereaza in Europa, intrucat Comisia s-a angajat sa incheie anonimatul asociat cu monedele digitale.

Comisia Europeana a adoptat recent o propunere a Parlamentului European pentru a aduce operatorilor in moneda digitala si furnizorilor de portofel in domeniul de aplicare al spalarii banilor in UE noi directive privind combaterea acestor fenomene existente (LMA).

Aceste propuneri includ o masură care ar avea nevoie de platforme pentru a efectua aceste operatiuni, atunci cand clientii fac schimb de valute virtuale pentru cele reale„, se poate observa potrivit site-ului Parlamentului European.

eu-commission-wants-to-end-bitcoin-exchanges-anonymity

sursa: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-3882_en.htm

http://www.eban.org/scale-europe-manifesto-change-empowerment-digital-age

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *