China restrictioneaza importul de aur si creste cererea de Bitcoin

6 decembrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

China restrictioneaza importul de aur, limitarea fiind valabila incepand cu data de 1 decembrie. Saptamana trecuta, a fost raportat de asemenea ca si guvernul indian a planificat sa interzica importul de aur si va impune taxe mari asupra investitorilor in aur.
China a limitat importul de aur, in scopul de a impiedica iesirea din tara de capital.

bitcoin-640x353

De-a lungul ultimelor luni, banca centrala chineza si guvern chinez au impus reglementari financiare mai dure pentru controlul capitalului. Astfel produsele tip Wealth Management, investitiile straine si transferul de bani au avut de suferit.

Cea mai recenta strategie pusa in aplicare pentru a preveni devalorizarea yuanului este limitarea importului de aur. Guvernul isi propune sa realizeze acest lucru prin respingerea licentelor si a cererilor venite din partea bancilor si institutiilor financiare majore pentru a importa aur de la vanzatori internationali.

Restrictiile privind importul de aur

Inainte de a fi publicat un raport de catre retelele locale mass-media din China, respectiv Financial Times, banca centrala chineza a mentinut o politica privind limitarea exportului de aur.
Incapacitatea investitorilor chinezi si a comerciantilor de a monetiza metalul pretios a devalorizat semnificativ piata chineza.
In urmatoarele saptamani, China intentioneaza sa reglementeze strict importul de aur, pentru a evita ca yuanii din China sa iasa din tara.
Cum yuanul este in scadere cu 5,8 la suta fata de dolarul american in acest an, banca centrala chineza si autoritatile sunt intr-o lupta disperata de a recupera valoarea yuanului.
In 2014, Banca Populara Chineza a autorizat ca Shanghai Gold Exchange sa stabileasca un comitet international pentru a deschide o piata locala pentru trading-ul de aur in China, deschisa si investitorilor straini. Un an mai tarziu, Shanghai Gold Exchange a lansat licitatiile privind tradingul de aur zilnic, permitand investitorilor sa achizitioneze sume mari de aur cu usurinta.

dwf

Impactul restrictie asupra aurului vizeaza Bitcoin

In cele mai multe regiuni, aurul este in conditii de siguranta un paradis activ pentru investitori, comercianti si companii. In special in tari precum China, care au reglementari asupra investitiilor straine, aurul este un activ relativ sigur, care prezinta in mod substantial rata de volatilitate scazuta si rate ridicate de schimb la nivel mondial.
Cu toate ca restrictiile actuale privind importul de aur ar putea conduce la o crestere a cererii de aur, reglementarile in vigoare vizeaza investitorii privind restrictiile exportului de aur si comerciantii, in zona de valute generate din rezervele valutare.
Astfel, este foarte probabil ca regulamentele nou propuse privind tranzactionarea de aur vor convinge investitorii, companiile si comerciantii sa caute alte active de refugiu in conditii de siguranta, cu lichiditate ridicata si rate de schimb solide la nivel mondial.
China are o mare piata over-the-counter pentru Bitcoin, in primul rand datorita populatiei mari de mineri Bitcoin. Avand in vedere ca tranzactionarea directa a Bitcoin intre cele doua parti, in absenta unui moderator sau a unei institutii terte parti, este scutita de reglementarile de transfer de bani, Bitcoin ar putea fi vazut ca o metoda viabila de investitii si protectie pentru cele mai multe companii si investitorii din China.

bitcoin_china

sursa: https://www.ft.com/content/1cf17928-b706-11e6-961e-a1acd97f622d

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *