Pretul Bitcoin a trecut de un prag nou de 600 $

7 septembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Sambata 3 septembrie, pretul Bitcoin a trecut de un prag nou, cand a sarit de la aproximativ 574 $ la 610 $ in urmatoarea zi, primind inclusiv un impuls din partea speculatorilor, care asteapta devalorizarea yuanului chinezesc.

NIRP Umbrela tweeted ca pretul Bitcoin a avut un avans de aproape 10 % fata de yuan, citand utilitatea descentralizata a monedei ca fiind „ in vigoare versus deprecieri arbitrare.”

CriSNBPUkAAG0gF

Factori care ar fi putut influenta trecerea de noul prag de 600 $

Acum, stagnand in jurul valorii de $ 600, aceasta valoare este cea mai mare pe care moneda a atins-o din data de 2 august, atunci cand Bitcoins in valoare de aproape 65 de milioane $ au fost raportati furati. Pretul Bitcoin a fost in jurul valorii de 640 $ inainte de atacul hackerilor.

Faptul ca aceasta cresterea a venit dupa ce Bitfinex a anuntat rascumpararea de 1.1812 % din indicativele BFX restante, a adus puncte in plus in directia tradingului.

Anuntul privind browser-ul Brave de punere in aplicare microplati Bitcoin ar putea fi, de asemenea, un factor care contribuie la cresterea pretului. Eliberarea versiunii 0.11.6 a Brave permite utilizatorilor sa utilizeze site-uri web, iar in timp sa scape de aplicatii de urmarire si adware.

Un alt motiv ar putea fi faptul ca autoritatile ruse au declarat in mod oficial ca nu vor exista sanctiuni pentru utilizarea de Bitcoin. Bazandu-se pe miscarea de pe website-ul FIATLEAK in momentul depasarii noului prag de 600 $, un membru Reddit, Midipoet a declarat:

E un site destul de interesant. Ar fi trebuit sa „vad acest lucru venind”. Doar acum cateva zile in urma in Rusia a fost „legalizat” Bitcoin. Si exista O MULTIME de bani in Rusia. Daca iau in considerare tarile care au contact financiar cu Rusia, precum si faptul ca acestea ar dori un sistem de schimb monetar, care este mai rapid / mai ieftin / mai sigur decat moneda clasica FIAT, cresterea preturilor este inevitabila.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9lN2RlZDExNGZkNmIzOTA0ZGVmYWU2NjkwMDk4YjZjNC5qcGc=

Ce prag nou urmeaza?

Interesul fata de Bitcoin a crescut acum datorita faptului ca ratele dobanzilor negative se raspandesc in bancile centrale din zona euro, Elvetia, Suedia si Japonia. Rapoartele Yahoo Finance indica o politica negativa a ratei dobanzii (NIRP-Negative Interest Rate Policy) ca singura mutare pe care bancile centrale o au.
Cu toate ca US Federal Reserve nu a urmat acest trend, exista sugestii ca se pregateste deja pentru NIRP si aceasta institutie. Intr-o declaratie facuta Congresului februarie anul trecut, Janet Yellen a declarat ca „nu sunt pe deplin investigate” problemele juridice ale unei strategii de rata negativa.
Intrebata din nou despre NIRP in luna iunie, Yellen a declarat ca Rezerva Federala nu are autoritatea legala de a utiliza rate negative. Ea a negat planurile de a face acest lucru, dar a spus nu a existat nicio bariera legala. Ea arata ca in perioada februarie si iunie, sfatul Fed a dezvoltat un fel de justificare legala pentru NIRP.
Urmatoarea reuniune a Fed este in luna septembrie, in perioada 20-21. John Mauldin, cel care a publicat Thoughts from the Frontline, crede ca Fed vrea sa aiba NIRP ca o optiune politica atunci cand incepe urmatoarea recesiune.

Aceasta se bazeaza pe opinia ca o recesiune vine cu o recuperare, care este deja mult asteptata. El scrie ca el considera ca exista un potential real pentru a intra in cel putin o usoara recesiune cel mai tarziu la sfarsitul anului 2017, care urmează sa fie declansata de evenimentele din Europa. In cazul unei turbulente economice, Bitcoin ar putea servi ca un mijloc de a asigura buna-starea economica.

O recesiune poate face moneda digital Bitcoin una mainstream.

allen_to_the_moon

sursa: https://www.bitfinex.com/posts/139

https://www.reddit.com/user/midipoet

http://www.mauldineconomics.com/frontlinethoughts/zirp-nirp-killing-retirement-as-we-know-it

http://finance.yahoo.com/news/feds-janet-yellen-mulls-negative-interest-rates-183711629.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *