Autoritatea monetara din Singapore: „un cadru consolidat ” este necesar pentru Bitcoin

6 septembrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Autoritatea Monetara din Singapore si-a anuntat intentia de a introduce noi reglementari privind platile cu ajutorul Bitcoin, simplificand procedura de lucru. De asemenea, promite ca va recunoaste si raspunde la nevoile intreprinderilor care au afaceri in moneda digitala Bitcoin.

how-can-i-buy-bitcoins-630x382

Autoritatea monetara vrea un cadru de lucru „consolidat” si noi reglementari

Intr-o consultare publica ce a avut loc saptamana trecuta, Autoritatea Monetara din Singapore (MAS) isi declara intentia de a „crea o activitate consolidata si un cadru de reglementare bazat pe riscuri.

Acest cadru va fi „orientat spre viitor si va asigura autorizarea, reglementarea si supravegherea tuturor segmentelor relevante ale intreprinderilor din ecosistemul platilor si remitentelor in Singapore„, asa cum se arata in documentul oficial prezentat de Autoritatea Monetara.

In prezent, cele doua regulamente de plati majore din Singapore sunt rezultatul incontestabil al „Sistemelor de plata (supraveghere)” si „banilor in schimbare si remitentelor intreprinderilor,” conform rapoartelor Finextra.

Noul pachet, denumit in continuare „Cadrul de plati propuse„, simplifica actualele reglementari. Acesta va permite acordarea unei singure licente pentru a acoperi mai multe forme de tranzactionare, de exemplu.

Publicul va putea sa-si prezinte observațiile oficiale cu privire la noul regulament pana la data de 31 octombrie a acestui an. „Cu progresele tehnologice si aparitia de FinTech, liniile dintre sistemele de plati, SVFs si remitente se estompeaza rapid. Acest lucru este deosebit de frapant pentru remitente ” conform documentului de consultare publica.

Bitcoin

Crearea unui consiliu cu ajutorul Autoritatii monetare

MAS a propus si crearea unui „Consiliu National de Plati„, care sa orienteze politicile fiscale si sa coordoneze actiunile din industrie. Selectia membrilor din acest consiliu va fi atat din sectorul public, cat si din cel privat din Singapore.

Propunerea are loc la doar un an dupa ce Autoritatea Monetara a anuntat ca a inceput alocarea de fonduri pentru a explora aplicatii ale tehnologiei . In iulie anul trecut, institutia a anuntat ca a acordat furnizarea de fonduri pentru un proces al tinerii evidentelor bazat pe blockchain, ca parte a unui pachet mai amplu in valoare de $ 225 de milioane, dedicat experimentarii tehnologiei financiare.

Beneficiile potentiale ale unui astfel de sistem distribuit includ: mai multa rapiditate si mai multa eficienta de prelucrare; costuri mai mici de exploatare, precum si o mai mare rezistenta impotriva defectarii sistemului„, a declarat managing director Ravi Menon la momentul respectiv.

332749_98126fbee84ef3f101fa370ab9b4bd70

sursa: https://www.scribd.com/document/322254853/Proposed-Activity-Based-Payments-Framework-and-Establishment-of-a-National-Payments-Council#from_embed?keyword=4417&content=10079&ad_group=Online+Tracking+Link&campaign=Skimbit%2C+Ltd.&source=impactradius&medium=affiliate&irgwc=1

http://www.mas.gov.sg/~/media/resource/publications/consult_papers/2016/Proposed%20Activity%20Based%20Payments%20Framework%20and%20Establishment%20of%20a%20National%20Payments%20Council.pdf

https://www.finextra.com/newsarticle/29355/singapore-proposes-new-regulatory-framework-to-handle-payments-innovation?utm_medium=rss&utm_source=finextrafeed

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *