Polonia recunoaste in mod oficial Bitcoin Trading

8 februarie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Polonia recunoaste in mod oficial comercializarea si exploatarea de valute virtuale ca fiind o „activitate economica oficiala„, potrivit Biroului Central de Statistica al Poloniei, denumit in continuare GUS. GUS este agentia executiva din Polonia care se ocupa cu statistici nationale si rapoarte direct in biroul prim-ministrului polonez.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy84NjUzNGVmOGQwZDg2Njg2ZjhhMTE2YTdiZTllZWU4My5qcGc=

O noua clasificare pentru Bitcoin

O declaratie postata in limba polona pe site-ul GUS si conform traducerii oficiale spune ca incepand cu data 1 decembrie 2016, emiterea de moneda electronica si cumpararea si vanzarea de moneda electronica prin intermediul internetului a fost clasificata, conform serviciilor de statistica oficiala din Polonia. Firmele care activeaza in acest domeniu vor fi in masura sa obtina o inregistrare oficiala PKD 64.19.Z.

Guvernul recunoaste oficial Bitcoin

Pozitia Bitcoin in Polonia a trecut printr-o schimbare mare. In 2013 au existat rapoarte ale unui functionar din cadrul Ministerul polonez al Finantelor care au afirmat:
Ceea ce nu este interzis este permis. Cu toate acestea, cu siguranta, nu putem considera Bitcoin sa fie o monedă legala.

Apoi, in septembrie 2015, Ministerul de Finante polonez a emis o declaratie in acest sens, spunand ca:

„Ar trebui luate orice masuri de reglementare in abordarea problemelor comerciale privind criptomonedele. Monedele virtuale deja au inceput sa fie recunoscute in sistemul financiar, ca urmare a unor initiative la nivelul UE, in vederea diminuarii activitatilor ilicite transfrontaliere sau ca urmare a unui esec al anumitor criptomonede; ce reprezinta o amenintare pe piata financiara.”

Polonia a fost una dintre acele tari care doresc sa impoziteze profiturile Bitcoin si statutul neclar al Bitcoin in Polonia a fost o sursa de anxietate pentru bancile din Polonia. Acestea au inchis conturile clientilor care in trecut au tranzactionat in Bitcoin.

Ar fi interesant sa vedem daca pe termen lung Bitcoin poate fi acceptat ca moneda in Polonia sau in toata Europa, asa cum a fost deja in Japonia, de exemplu.

The-Rise-of-Bitcoin-in-Poland-Newsbtc-Illustration1

sursa: http://stat.gov.pl/metainformacje/interpretacje-klasyfikacji/interpretacje-informacje-o-zmianach/

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *