Banca Centrala a Chinei se intalneste cu mai multe schimburi Bitcoin

9 februarie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Un numar de schimburi Bitcoin din China, avand un capital redus, dar cu potential ce poate fi valorificat pe termen lung, au avut o intalnire oficiala cu Banca Populara Chineza, cu usile inchise.

Aceasta initiativa din partea reprezentatilor autoritatilor centrale chineze demonstreaza inca o data increderea pe care acestea o au in criptomoneda Bitcoin si reprezinta un pas important pentru moneda digitala in a fi oficial regularizata.

Bitcoin-China

Potrivit unor surse familiare cu problema, desi numarul participantilor a fost mult mai mare de aceasta data, au fost schimburi care au fost anterior absente de la discutii. Prima intalnire cu reprezentantii exchange-urilor a avut loc la inceputul acestei luni, unde exchange-ul Yunbi din Beijing si BTC Trade au lipsit.

Potrivit publicatiei Bloomberg, in cadrul acestei intalniri recente, o sursa a declarat ca problematica spalarii banilor a fost pe ordinea de zi, asa cum a fost si in discutiile anterioare.

Desi pe lista de prezenta au lipsit de aceasta data reprezentanti ai celor mai mari trei exchange-uri din China, respectiv BTCC, Huobi si OKCoin, toate aceste schimburi au avut intalniri cu Banca Centrala a Chinei mai devreme in timpul acestei luni, pentru a discuta despre practicile si politicile ce implica moneda digitala Bitcoin.

La momentul intalnirii oficiale, surse din presa chineza indicau o scadere a pretului, ce parea sa se „scufunde”, eventual pe baza temerilor Chinei, care poate lua masuri suplimentare pentru a tine in frau piata Bitcoin locala.

600x-1

Masura guvernamentala impusa pentru a stabiliza pretul Bitcoin reprezinta un efect al migrarii volumelor de tranzactionare Bitcoin. Mai multe schimburi din China ofera inca in mare masura tranzactii Bitcoin fara comision.

Lipsa acestui fee de tranzactionare genereaza o politica ce a dus la dizolvarea unor schimburi majore, la cererea bancii centrale de la inceputul acestui an.

bitcoin-china (1)

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-02-08/china-central-bank-said-to-call-bitcoin-exchanges-for-more-talks

http://www.coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV