Politicile guvernamentale sunt influentate de pretul Bitcoin

10 februarie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Politicile guvernamentale devin influentate de pretul Bitcoin, care a cunoscut o multime de fluctuatii de la inceputul lui 2017. In acelasi timp, guvernele si bancile centrale au devenit mai vocale cu privire la aspectele legate de tehnologia perturbatoare.

inspirational_regulation22

Abia daca trece o zi fara sa fie facuta o declaratie guvernamentala privind blockchain, Bitcoin sau criptomonede. Fie ca este vorba de retragerea unei interdictii initiale, fie ca e vorba de introducerea unei noi interdictii, investigarea regulamentului sau posibila aplicare a tehnologiei, printre alte cateva actiuni, blockchain este pe prima pagina a guvernelor.

Aparent, guvernele par a fi sub presiune pentru a lua o pozitie privind Bitcoin si Blockchain, iar acest lucru poate fi fost principalul motiv pentru care autoritatile de reglementare devin din ce in ce mai interesate de domeniul digital.

Pretul Bitcoin conteaza

Presedintele Crypto Consultant, Jason Cassidy, identifica pretul Bitcoin ca fiind un factor major care atrage atentia guvernelor nationale si care poate pe termen lung sa influenteze politicile acestora.

Cassidy spune:

Actiunile de miscare a pretului Bitcoin si a altor criptomonede atrage atentia guvernelor. Din aceasta perspectiva, se asteapta sa aiba loc mai multe discutii de natura politica si de reglementare in timpul acestor miscari de pret. Bitcoin a devenit un subiect care intra in mod consecvent radarul oficialilor guvernamentali si al bancherii centrali.

Potrivit lui Cassidy, guvernele si bancile trebuie sa inteleaga ca toate aspectele importante ale vietii cotidiene se deplaseaza rapid intr-o lume digitala, care include si banii nostri. Bitcoin si Blockchain au devenit subiecte fierbinti in ultimii cativa ani si pun o anumita presiune pe politicile publice de a lua o pozitie oficiala.

governmentbitcoin-300x300

Cassidy ia in considerare faptul ca trecerea de la o moneda fiat la una digitala este un proces de invatare pentru aproape fiecare institutie traditionala, prin urmare, este normal sa se anticipeze o pozitie pentru urmatorii cativa ani. Politicile bancare generale de constientizarea statusului actual al lumii in care traim trebuie in timp sa dicteze in timp politicile guvernamentale.

Spre sfarsitul anului 2016, guvernatorul adjunct al Bancii Centrale a Nigeriei, Adebayo Adelabu, implora Forumul Electronic National privind Frauda (Neff) sa lucreze din greu intr-un mediu in care jucatorii trebuie sa invete „fie sa inoate sau sa se scufunde in valul de noutate al acestei noi tehnologii”. Aceasta afirmatie sugereaza in mod clar ca guvernele au recunoscut ca tehnologia perturbator blockchain este aici si va ramane mult timp pe piata financiara.

In ciuda reactiilor mixte din partea guvernelor din diferite natiuni din intreaga lume, un lucru care a ramas consecvent este progresivitatea tehnologiei blockchain din spatele Bitcoin.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy80MzEzMjNlNzM3NDY5MDkzZjYyYTU0ZTE1MDkzZTJlNi5qcGc=

sursa: https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *