Banca Centrala a Frantei doreste sa lucreze cu mai multe startup-uri blockchain

7 februarie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Banca centrala a Frantei doreste sa lucreze cu mai multe startup-uri blockchain si in acest sens institutia bancara va deschide un nou laborator de inovare, pentru a crea un mediu proprice colaborarii.

size_4_logo-blockchain-france

Intr-un discurs tinut la sfarsitul lunii trecute de catre Banca Frantei, guvernator Villeroy de Galhau a spus ca doreste sa extinda activitatea bancara prin fuziunea cu domeniul tech. In decembrie, oficialii bancii centrale au dezvaluit detalii cu privire la un proces de identificare digitala, la care se lucreaza in regim public-privat, prin fuzionare activitatii institutiei cu birouri de investitii; Caisse des Dépôts et Consignations, cu sediul la Paris si Labo Blockchain si un grup de banci nationale, a caror nume nu trebuie divulgat momentan.

Acest proces a venit luni de la Banque de France, care a solicitat mai multe cercetari in domeniul blockchain si doreste implementarea acestei tehnologii.

Potrivit lui de Galhau, care a vorbit in cadrul Forumului FinTech Forumul de la Paris, banca centrala doreste sa promoveze mai multe inovatii FinTech. Pentru a stimula acest efort, oficialii deschid un nou laborator, prin care se poate lucra alaturi de startup-uri, cu privire la teste si prototipuri.

Spunand participantilor la forum ca „noi invatam de la tine„, de Galhau a pledat pentru un mediu de expansiune pentru startup-uri, inclusiv pemtru cei care lucreaza cu blockchain.

ob_d753b1_blockchain-earth-1

De Galhau a explicat:

Digitalizarea sectorului financiar poate accelera acest proces pozitiv: ea ajuta la inregistrarea progreselor tehnologice, cum ar fi semnaturile electronice, solutii pentru a se apara impotriva atacurilor cibernetice sau tehnologii din registrul distribuit. Solutii inovatoare si sigure de plata, cum ar fi blockchain-urile de maine, de asemenea, contribuie la accelerarea dezvoltarii comertului electronic si modernizarea comertului fizic.

Doar cateva detalii sunt disponibile cu privire la momentul in care laboratorul de lucru se va deschide. Cu toate acestea, de Galhau a indicat ca banca centrala ar merge mai departe in mod agresiv cu planurile sale de inovare FinTech:

Va asiguram ca suntem pe deplin mobilizati in vederea atingerii acestui obiectiv„, a conclusionat acesta.

internet-of-things_iot_wide

sursa: http://www.bis.org/review/r170203e.pdf

http://www.coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV