Domeniul asigurarilor auto va fi bazat pe tehnologia blockchain

6 februarie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Domeniul asigurarilor auto poate fi revolutionat de tehnologia inovatoare blockchain, aceasta avand un impact semnificativ  in lumea asigurarilor. Sectorul asigurarilor auto poate beneficia de o multime de solutii transparente si imuabile, astfel blockchain putand sa joace un rol important.

AAEAAQAAAAAAAAcUAAAAJDdlYWE1MjBkLTVlZTItNDdmNi1hM2UxLWVkOWEyMWFiNDgwYg

Blockchain este viitorul asigurarilor auto

In domeniul asigurarilor auto exista o nevoie tot mai mare pentru solutii mai simpliste, datorita faptului ca marea majoritate a cazurilor administrarea sistemului asigurarilor este conditionata de documente, erori umane, fisierele de lucru si alte chestiuni birocratice. Societatea evolueaza si este timpul pentru o schimbare si in acest domeniu.

Transformarea a devenit o necesitate, care poate fi satisfacuta de tehnologia blockchain, care poate face acest lucru posibil. Blockchain, cunoscut in primul rand pentru alimentarea retelei Bitcoin, ofera stabilitate, transparenta si devine solutia rentabila in acest sens. Desi unii oameni vad blockchain ca fiind nimic mai mult decat o baza de date distribuita a tranzactiilor, potentialul sau este mult mai mare decat atat. Trimiterea, primirea si stocarea informatiei este unul dintre cazurile sale de utilizare primara, iar acesta va perturba modul in care se desfasoara procesul de tranzactionare digital.

Sectorul asigurarilor auto nu va fi diferit in acest sens, deoarece parte a acestor procese complexe de asigurare au fost digitalizate de-a lungul ultimilor ani.

Blockchain is the wave of the future, and it will revolutionize real estate

Implementarea tehnologiei blockchain in sectorul asigurarilor auto ar avea cateva avantaje semnificative. Stabilirea increderii digitale intre furnizorul de clienti si compania de asigurare auto va fi posibila prin registre contabile distribuite. In plus, implementarea blockchain va simplifica procesul de asigurare auto a creantelor, va atenua primele mari si va ajuta asiguratorii sa creeze produse ce acopera zona de nisa.

Atunci cand tehnologia blockchain perturba sectorul asigurarilor auto, vor exista unele repercusiuni. Tehnologia Peer-to-peer in zona asigurarilor va deveni o posibilitate distincta pe viitor, care da dreptul asiguratul de a beneficia in mai mare parte de avantajele ratelor premium optimizate.

Mai mult decat atat, implementarea blockchain in domeniul asigurarilor lanseaza ideea unei piate potentiale de nisa pentru societatile de asigurare auto. In locul rambursarii pierderii pur nete, asiguratorii ar putea accepta sa platească o anumita suma bazata pe o actiune „declansata” de contracte inteligente.

Combinarea tehnologia blockchain cu contractele inteligente poate crea un viitor stralucit pentru zona asigurarilor auto. Contractele inteligente fiind capabile de auto-executie, cererile vor fi procesate mult mai repede. Nu va mai fi nevoie ca firma de asigurare sa se ocupe cu depuneri de documente ample si procese de verificare a unei a treia parti, ceea ce reprezinta un important pas inainte pentru domeniul asigurarilor.

Blockchain-–-what’s-in-it-for-insurance

sursa: https://themerkle.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *