80% din toate monedele Bitcoin vor fi fost minate intr-un an de acum

2 februarie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

80% din totalul de 21 de milioane BTC vor fi exploatati si pusi in circulatie in decursul acestui an. Lumea Bitcoin reprezinta un soc pentru realitatea economica actuala si majoritatea utilizatorilor sunt constienti de faptul ca volumul de Bitcoins este limitat. Ceea ce este si mai interesant este modul in care marea majoritate a BTC au fost exploatati deja, iar luna ianuarie a anului 2018 este un moment important, care nu ar trebui sa fie trecut cu vederea; tinand cont ca pana atunci 80% din btc vor fi minati.

shutterstock_456567526

Aproape 80% Bitcoins minati

Este destul de interesant sa ne gandim cat de departe Bitcoin a ajuns, inca de la inceputurile sale. Cu o limita de 21 de milioane BTC care urmeaza sa fie generati pana in 2140, o multime de oameni presupun inca mai exista o multime de monede care urmeaza sa fie exploatate pentru urmatorii cativa ani. In timp ce acest lucru este adevarat pana intr-o anumita masura, dar separe ca ne apropiem de limita de 80% din rezervele limitate, o parte din monede fiind puse in circulatie deja. Piatra de hotar se presupune ca va fi peste aproximativ 365 de zile de acum.

Ramane un pic neclara insa problematica valorii pretului Bitcoin in acest context. Asadar, moneda digitala devine mai dificil de minat si mai putin profitabila daca noi investitii nu continua sa aiba loc. Altfel pretul Bitcoin nu va creste in valoare. Mai mult decat atat, cu „doar” 4,2 milioane de monede, insumand 80% din totalul de BTC care urmeaza sa fie generate pana in 2018 dupa luna ianuarie, cererea de Bitcoin ar trebui sa creasca. Cu toate acestea, nici unul dintre acesti factori nu sunt siguri 100%, deoarece piata criptomonedelor nu functioneaza la fel ca a celor traditionale.

shutterstock_211664527

In același timp, piatra de hotar de 80% ar putea forta unii mineri sa isi inchida operatiunile. Au fost vazut unele varfuri majore miniere aflate in dificultate in ultimele cateva saptamani, iar aceasta tendinta va continua pentru ceva timp. O dificultate in exploatare necesita mai hashpower si energie electrica consumata pentru aceeasi cantitate de Bitcoin. Pentru o multime de mineri, ianuarie 2018 poate deveni un moment bun sa isi inchida activitatea o data pentru totdeauna.

Anul urmator ar putea deveni unul foarte important pentru Bitcoin. Nu exista chiar garantii sau certitudini, o data ce 80% din totalul existent este minat, lucrurile se vor schimba in cele din urma. Fie ca va fi in mod pozitiv sau negativ, ramane necunoscut in acest moment. Traim vremuri foarte interesante, mai ales atunci cand utilizatorii au devenit din ce in ce mai pasionati de conceptul de Bitcoin si criptomonede.

mine

sursa: https://themerkle.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *