Poate Bitcoin sa combata coruptia in oficiile guvernamentale?

18 august 2016 bitcoin, bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin aduce speranta si promite sa combata coruptia la toate nivelurile guvernamentale. Moneda digitala, care a fost lansata cu scopul de a destabiliza neregulile din capitalism, cu siguranta se va dovedi revolutionara pe termen lung.

bitcoin

In Nigeria, un serviciu de telefonie mobila a fost lansat pentru a raporta politiei de frontiera actele de coruptie. Serviciul mobil a ajutat cu succes soferii de camion si micilor comercianti sa treaca de frontiera, fara a plati mita, reusind astfel sa combata coruptia.

In Afganistan, guvernul a introdus automatizarea procesului de colectare a taxelor, care a contribuit la reducerea oportunitatilor pentru furt fiscal.

In India, guvernul a lansat scheme care au utilizat puterea internetului in distribuirea de ingrasaminte subventionate in randul agricultorilor saraci, un serviciu care era sursa pentru intermediarii corupti, veche de peste 60 de ani.

Tehnologia, fara indoiala, reprezinta forma de distragere lider pentru toate activitatile corupte. Recentele evolutii in domeniul finantelor, comunicarii si a sectorului de evidenta a populatiei a ajutat celulele anti-coruptie sa combata  fraudele si au asigurat o mai buna guvernare.
Nu exista nicio indoiala in a spune ca doar tehnologia poate imbunatati transparenta si doar aceasta poate stimula responsabilitatea intre guvern si oamenii sai. Se poate vedea foarte bine in cazurile mentionate mai sus cazurile in care tehnologia, intr-un fel sau altul, a jucat un rol important in a reusi sa combata actele de coruptie la nivel mondial.

Trebuie totusi sa acceptam: coruptia este inevitabila; este un fenomen social care exista la fel de natural ca un virus gripal de exemplu. Multe tari, in special primele natiuni ale lumii, sustin ca ei au pus frana acestui stigmat social. Dar cu toate acestea, coruptia inca infloreste necontenit in birouri, atat in cele politice, cat si in cele birocratice, in timp ce creeaza un impact asupra tuturor aspectelor ce vin sub spectrul lor. Este inerenta naturii umane, indiferent de clasa si crez.
Tehnologia este raspunsul pentru ca un sistem sa combata coruptia, dar aceasta nu este si solutia.

CorruptionNew2-275mgg0

Poate fi Bitcoin solutia pentru un sistem sa combata coruptia?

Bitcoin aduce o multime de speranta si a aratat intr-adevar modul in care o suma de bani poate supravietui doar prin consens public, fara a avea nevoie de guvern si ajutorul bancilor centrale. Acesta este acum utilizat pentru o multitudine de scopuri: pentru a cumpara bunuri, produse on-line, avand si rol de mijlocitor pentru a simplifica remitentele transfrontaliere.
Frumusetea reala a Bitcoin, cu toate acestea, este sistemul sau de registru distribuit public de baza, cunoscut sub numele de blockchain. Sistemul executa automat, confirma si stocheaza tranzactii pe o baza de date publica; nu lasa niciun domeniu de aplicare pentru un guvern sau intermediari sau orice autoritate financiara, pentru a lua parte la tranzactiile in curs de desfasurare, asigurandu-se ca sistemul ramane o autoritate libera, deci descentralizata.

Aducerea puterii tehnologiei blockchain in cadrul birourilor guvernamentale suna ca o fantezie exagerata poate, dar natura open source a monedei Bitcoin ar putea face acest lucru posibil. Imaginati-va implementarea fondurilor publice care intra intr- un astfel de sistem deschis, in cazul in care banii ar putea fi alocati altor filiale guvernamentale si sa fie utilizati pentru mai multe initiative de bunastare publica.

Cu fiecare tranzactie care merge intr-un departament public, traseul banilor poate fi verificat, precum si cheltuielile sale concludente. Bancile private si cele din sectorul public, precum si autoritatile de impozit pe venit, ar putea utiliza blockchain pentru a crea lanturi private. Aceste lanturi ar putea fi apoi atasate la registrul principal ca sucursalele ale sale. Aceasta miscare va economisi bani in ceea ce priveste manipularea datelor, de asemenea.

In cazul in care fiecare casa de birouri guvernamentale se va subcrie intr- un astfel de sistem, nu va mai exista nicio coruptie. Dar, din nou, toti factorii de decizie au nevoie doar de intentie.

bitcoin_on_keyboard-100572325-primary.idge

sursa:http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *