Forumul Economic Mondial: Blockchain este un fenomen inevitabil, va urma si Bitcoin?

17 august 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Un nou raport al Forumului Economic Mondial estimeaza ca tehnologia de baza introdusa de moneda virtuala Bitcoin va ocupa un loc central in sistemul financiar global. Blockchain a primit ceea ce ar putea fi considerat ca fiind cea mai mare apreciere a sa, inca de la crearea tehnologiei.

Intr-o declarație cu privire la acest raport, Giancarlo Bruno, seful industriilor de servicii financiare al Forumului Economic Mondial, spune:

Mai degraba decat sa aiba un simplu rol de observator in cadrul industriei de finantare, Blockchain trebuie considerat inima intregii industrii.

Caracteristicile unice ale Blockchain fac imposibila tehnologia pentru a fi ignorata. De fapt, aceasta reprezinta o platforma in care alte concepte si tehnologii isi pot construi baza, in special in cadrul sistemului financiar global.

World-Economic-Forum-Study-Predits-Blockchain-Transformation-in-2023.-newsbtc-bitcoin-news

 Importanta majora a tehnologiei Blockchain

Simon Dixon, CEO al BnkToTheFuture, identifica importanta Blockchain, fiind tehnologia din spatele Bitcoin, dar de asemenea, el atrage atentia asupra deficientelor actuale. Dixon spune:

Tehnologia din spatele Bitcoin este una de tip open source si exista peste 1000 de Blockchains astazi. Motivul pentru care nici unul dintre acestea nu lucreaza la scara mare sau pentru care nu sunt sigure se datoreaza faptului ca tehnologia din spatele Bitcoin nu este nici pe departe la fel de valoroasa ca cea din cel mai mare supercomputer din lume, conceputa pentru securizarea Bitcoin si efectul de retea al minerilor sai.

Dixon merge mai departe pentru a explica faptul ca in timp ce oricine poate copia tehnologia dupa cum se poate realiza acest lucru cu orice cod open source, foarte putini vor fi in masura sa creeze ceva la fel de sigur ca Bitcoin, deoarece este mai usor de a construi peste baza Bitcoin.
De ce s-ar face recrearea internetul, atunci cand acesta este deja utilizat de toata lumea? Este posibil sa se introduca o caracteristica mai buna, dar sa determini pe toata lumea sa foloseasca noua varianta este valoarea reala a internetului, la fel cum si valoarea reala a Bitcoin este puterea calculatorului din spatele monedei.

Bitcoin este deja un fenomen global

In propria sa analiza, Kumar Gaurav, Co-fondator si CEO al Cashaa, identifica caracteristicile unice ale Bitcoin si a tehnologiei sale asociate. Gaurav descrie, de asemenea ceea ce el crede ca va fi procedura sistematica, cea care poate duce la patrunderea anticipata a Bitcoin si blockchain in cadrul maselor.

Acesta declara:

Bitcoin este un produs complet nou, care are o serie de caracteristici, care insumate, nu se regasesc la niciun alt produs. Bitcoin este ieftin, instant, fara intermediari si implica transferul transfrontalier de valori, fara a fi nevoie de un obiect fizic. In mod clar aceste caracteristici prezinta o serie de intrebari si provocari pentru autoritatile publice. Putem sa ne gandim serios ca un astfel de produs de inalta calitate poate fi interzise de catre autoritatile publice din intreaga lume? Nu in mod realist evident.

Gaurav prezice ca Bitcoin isi va mari succesul si va conta din ce in ce mai mult in viata oamenilor, ceea ce va face ca autoritatile de reglementare sa fie mai active din moment ce au loc deja miscari in economia actuala: Uber si Airbnb impartasesc aceeasi situatie privind reglementarea.
El continua spunand ca punctul in care Bitcoin va fi reglementat ar fi o intrebare imposibil de raspuns. Cu toate acestea, el subliniaza faptul ca Bitcoin este deja un fenomen global si orice reglementare stricta va avea doar efectul de a face utilizarea Bitcoin mai „subterana” si acest lucru nu este in interesul superior al niciunui guvern.

Prin urmare, ar trebui sa existe un echilibru adecvat in reglementare, care sa functioneze echitabil pentru toata lumea.

sursa: https://www.weforum.org/reports/the-future-of-financial-infrastructure-an-ambitious-look-at-how-blockchain-can-reshape-financial-services

 https://www.weforum.org/reports/the-future-of-financial-infrastructure-an-ambitious-look-at-how-blockchain-can-reshape-financial-services/

https://bitcoinmagazine.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *