Autoritatile rusesti au refuzat ideea de a introduce pedeapsa pentru operatiunile cu moneda digitala Bitcoin

17 august 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Operatiunile cu Bitcoin din Rusia nu atrag dupa sine pedeapsa si utilizatorii monedei digitale pot realiza acum tranzactii fara nicio grija sau teama de vreo repercusiune legala. Daca pana acum ceva timp statutul Bitcoin in Rusia este total incert, acum incepe sa se contureze o directia pozitiva pentru cripto-moneda, care a reusit sa castige statusul de moneda tolerata.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy82MzU2NjY0MjNlYmE5YmEwMjIyMDY3YWE0ZjNiMTM1NC5qcGc=

Discutii interminabile

Timp de mai bine de doi ani, autoritatile ruse nu au putut ajunge la un acord comun privind moneda digitala si legitimitatea privind operatiunile cu Bitcoin. Iar acum, in cele din urma, ar putea exista un vot pozitiv la finalul acestor lungi dezbateri, de-a lungul carora autoritatile ruse au refuzat ideea de a introduce pedeapsa pentru operatiunile cu Bitcoin sau alte valute digitale.

Anterior, Ministerul de Finante a sugerat introducerea unei pedepse cu inchisoarea, pe o perioada de pana la patru ani, pentru utilizarea unor cvasi-bani, ca si Bitcoin, care a fost deopotriva etichetat in aceasta categorie. In special, managerii bancilor si ale altor instituții financiare ar lua o pauza de la activitatea lor pe o perioada de pana la sapte ani de inchisoare pentru operatiunile cu Bitcoin, cu privarea ulterioara a dreptului de a prelua functia de manager.

In luna iunie, Alexei Moiseev, ministru adjunct al Finantelor, a declarat in cadrul unei conferinte oficiale ca Ministerul revizuieste si reconsidera termenii utilizati intr-un proiect de lege.

Procuratura Generala si Ministerul Justitiei au fost de acord ca nu exista niciun motiv pentru introducerea de masuri de raspundere penala pentru tranzactionarea cu Bitcoin. Ministerul Finantelor si Banca Centrala a Rusiei au sprijinit aceasta decizie.

Ministerul Finantelor a fost obligat sa revizuiasca proiectul de raport adresat Presedintelui si va trebui sa il inainteze pana la sfarsitul verii.

bitcoin-ban-removed-in-russia

Autoritatile fiscale permit operatiunile cu Bitcoin

In acest moment, amatorii de Bitcoin ar putea incepe sa aduca aprecieri la adresa autoritatilor de stat pentru ca nu a interzis operatiunile cu moneda Bitcoin. Cu toate acestea, exista un lucru care ii impiedica sa se desfasoare liber. Vanzarea sau achizitionarea de cripto-monede sunt considerate tranzactii valutare, care ar trebui sa fie raportate, astfel incat acestea sa indice servicii fiscale.

Autoritatea fiscala principala a Rusiei a declarat ca operatiunile de cumparare si vanzare de cripto-moneda (moneda virtuala) intre rezidenti si nerezidenti ai tarii, cu utilizarea de obiecte de valoare in valuta si/sau moneda Federatiei Ruse, sunt, de fapt, tranzactii valutare.
In timp ce autoritatile ruse inca nu au gasit o definitie clara pentru Bitcoin, au gasit o modalitate de a merge in jurul valorii si au introdus-o in interiorul cadrului de reglementare.

Prin urmare, nu conteaza cu adevarat daca Bitcoin este o moneda, o marfa, cvasi-bani sau altceva. Atata timp cat rezidentii fiscali din Rusia schimba Bitcoin drept valuta, aceasta este considerata ca fiind o tranzactie, care ar trebui sa fie raportata autoritatilor fiscale.

Declaratia Autoritatii Fiscale de Stat este destinata in scop informativ pana in prezent si nu implica efectuarea revizuiri si modificarii legislatiei in vigoare. Cu toate ca autoritatile statului rus au dorit initial sa interzica si sa restrictioneze operatiunile Bitcoin in tara, destinul acestei initiative ramane in momentul actual vag.

sursa: https://www.euronext.com/fr/node/371000

http://ria.ru/economy/20160718/1470281630.html

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV