Pentru Bitcoin contează tehnologia, nu discuțiile – II

21 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Web

 

Concentrează-te pe beneficiile concrete

S-ar putea să placă faptul că Bitcoin este apolitic și detestat faptul că banii discreționari sunt un instrument politic. Dar există o mulțime de oameni – marea majoritate, de fapt, – care, fie nu sunt de acord sau nu le pasă. Motivul pentru care încep să utilizeze Bitcoin este pentru că le convine.

Hei, acești bani nu își pierd valoarea – de fapt aceasta merge în sus. Nu mă lovesc de taxe în valută. Remitențele sunt mai ieftine și mai rapide. Taxele mici înseamnă că mărfuri sunt la prețuri mai mici, în Bitcoins. Trimiterea sau primirea de bani este cu mult mai puțin îngrijoritoare „- toate aceste feluri de motive.

La începutul anului, Roman Leal analist IT pentru Goldman Sachsa a făcut unele calcule brute în ceea ce privește economiile pe care Bitcoin le-ar fi făcut posibile la nivel global în plata electronică în 2013. Concluziile sale demonstrează ceea ce ar putea face tehnologia să meargă în masă – mai mult decât orice sumă retorică politică .
Au fost 49bn $ taxe de tranzacție la nivel global în 2013, pe aproximativ 550bn $ de remitențe. Utilizarea Bitcoin (la o taxă de 1% anual estimată – care ar putea fi mai mult sau mai puțin) taxele ar fi scăzut cu peste 90%, la doar 5,5 miliarde $.

În ceea ce privește plățile electronice în retail, în prezent, comercianții cu amănuntul plătesc aproximativ 2,5% la 3% în taxele de tranzacție. În 2013, taxele de tranzacție la nivel mondial, la punctul de vânzare cu amănuntul de vânzare au fost $ 260bn pe mai mult de 10tn $ din vânzări. Dacă fost Bitcoin folosit (din nou, folosind un comision de aproximativ 1%) a numărului, ar fi $ 104bn – o economie de aproape 150 de miliarde $. Leal ia act de faptul că toți comercianții vor realiza ”economii considerabile” prin utilizarea Bitcoin, dar comercianții mici vor beneficia cel mai mult: ei au potențialul de a reduce taxele de procesare a plăților cu cel puțin jumătate.

Apoi, există un potențial de a obține din lume cele mai sărace 3,5 miliarde, care sunt în prezent închise de către sistemul financiar, în e-commerce la fel precum telefonul mobil recuperează și comunică într-un mod care nu s-a putut cu telefoane fixe.

Potențialul este enorm. Dar, în prezent creșterea rețelei Bitcoin este stagnantă, s-ar putea chiar să fi alunecat negativ. Tranzacțiile sunt în creștere, dar nu convingătoare. Aceasta este ceea ce trebuie să se schimbe.

De ce ar trebui să văd Bitcoin ca un stoc tehnologic

La sfârșit de săptămână David Cameron a declarat că luminile de avertizare sunt intermitente asupra economiei mondiale. Japonia a alunecat înapoi în teritoriul creșterii negativă. Creșterea Germaniei a stagnat, iar cea din Marea Britanie a încetinit.

Ratele de creștere din țările dezvoltate au fost în scădere din 1970. E un amestec de motive pentru acest lucru. Populațiile și forțele de muncă îmbătrânite, prea multe bule de active care duc la busturi, exces de impozitare și reglementare a costurilor, un cost cu o schimbare tot mai mare de guvern, prețurile ridicate la case care lasă puțin capital pentru a se putea folosi în altă parte, sarcina colosală a sarcinii datoriilor la nivel mondial peste marcajul de 100tn dolari și mult mai multe motive la care vă puteți gândi.

Unul dintre singurele sectoare în care există o creștere reală este tehnologia. Spre exemplu Nasdaq. E un strigăt departe de balonul umflat al anului 2000. Nume precum Apple, Microsoft, Google, Galaad, Intel, Facebook și Amazon sunt toate exemple de companii care generează fluxul de numerar actual. Profiturile colective s-au triplat din 2008, în conformitate cu buletinul Atlas Pulse, în timp ce cele mai multe țări și sectoare rămân sub nivelul dinaintea crizei.

Între timp, analiștii Nasdaq sunt mult mai prudenți. Curgerile în ETF-uri sunt negative. Investitorii de retail nu sunt acolo în felul în care au fost odată. Indicele este încă sub vârful de balon din 2000. Acest lucru lasă o parte bună din cameră pentru majorări ulterioare. Potențialul pentru capetele mici din sector este enorm.

Boom-ul din stocurile de tehnologie este doar obținerea funcționării. Atât Pulse Atlas cât și eu prezic că va fi în zonă o creștere reală în 2015. Acesta este valul – și aceasta este o undă pozitivă – Bitcoin vrea să se pună în mișcare. Uita atacurile negative asupra guvernelor sau băncilor. Este un război care nu poate fi câștigat și să îți faci astfel de dușmani puternici nu este în favoarea Bitcoin.

Tehnologia și companiile care operează această tehnologie, trebuie să se concentreze asupra realizării trecerii la Bitcoin irezistibil și inevitabil, în aceleași moduri în care se ascultă la iPod-uri sau se cumpără de pe Amazon. Guvernele și banii băncilor vor fi apoi înlocuite pe internet – și vor avea la fel de multe variante de ales la fel ca industria muzicii și cea a publicisticii cu rezultatele din ultimii 15 ani.

Aceasta este calea spre obținerea revoluției visată.

Discuția ar putea câștiga argumentul. Dar tehnologia va câștiga mult mai mult. Amintiți-vă mantra: „Derbedeii cibernetici scriu coduri„.

 

Disclaimer: Opiniile exprimate în acest articol sunt cele ale autorului și nu reprezintă în mod necesar punctele de vedere ale acestuia și nu ar trebui să fie atribuite, CoinDesk.

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *