Pentagonul vrea sa utilizeze tehnologia blockchain in apararea nucleara

13 octombrie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

In acest moment, de tehnologia blockchain este interesat Pentagonul, respectiv fortele militare ale Statelor Unite ale Americii si NATO. Tehnologia Blockchain a dovedit ca poate face Bitcoin o optiune legitima de plata la nivel mondial pentru milioane de oameni din intreaga lume. Presiunile venite din partea bancilor centrale din intreaga lume vor duce la crearea propriile lor blockchains. Astfel acestea vor sa reduca costurile si sa devina mai eficiente.

Pentagonul si NATO investesc in potentiala utilizare viitoare a tehnologiei de ultima ora a Bitcoin pentru orice domeniu, de la trimiterea de mesaje mai sigure pentru protejarea armelor nucleare.

security

Pentagonul este la fel de interesat de stabilitatea bancara

Se dovedeste ca armata Statelor Unite a investigat tehnologia Blockchain, de cand sistemul bancar a facut-o, pentru soldul 2016. Cum s-ar gasi o utilizare pentru tehnologia Blockchain in domeniul militar? Acestea ar putea sau nu sa se invarta in jurul unui concept in securitatea calculatoarelor, cunoscut sub numele „integritatea informatiilor„. Acesta a fi practic capabil de a urmari prin intermediul tehnologiei blockchain, atunci cand un sistem sau o bucata de date a fost vizualizata sau modificata.

Din moment ce Blockchains sunt registre ce stocheaza informatii din jurnal, mesaje si tranzactii, acestea pot urmari, de asemenea, orice intrari sau modificari la aceste intrari, putand duce la cresterea securitatii globale foarte mult, din moment ce un hacker nu se poate ascunde de supravegherea sau modificarile acestora.

Ori de cate ori se folosesc arme … acest fenomen tinde sa ajunga intr-un loc in care integritatea datelor, in general, este incredibil de importanta„, spune managerul de program Blockchain pentru aparare avansata pe Proiecte de Cercetare (DARPA), Timothy Booher.
Comanda si controlul nuclear, comanda prin satelit si control, integritatea informatiilor este foarte importanta.”

O companie numita Galois a obtinut un contract cu DARPA de 1,8 milioane de dolari luna trecuta, pe baza productiei lor a unei forme de tehnologie Blockchain pe care ei o numesc Guardtime. DARPA vrea ca ei sa verifice in mod oficial sistemul lor de a construi potential o forma de cod unhackable, pentru o securitate sporita in sistemele de armament national.

„Dorim sa oferim un nivel extrem de ridicat de incredere … pe care aceasta lucrare il va atinge la cel mai inalt nivel posibil” Booher spune: „Daca cineva conduce un vehicul de lupta, sau zboara un avion, comanda un satelit, dorim sa ne asiguram ca acestia se concentreaza 100% in acea misiune. „

La inceputul acestui an, in luna mai, DARPA a inceput sa caute o modalitate de a face sistemele de mesagerie interna mai sigure, mai eficiente si mai rapide. La fel ca multe avantaje Bitcoin fata de tranzactiile cu carduri de debit, toti intermediarii au nevoie pentru a efectua o tranzactie si au gasit in tehnologia blockchain ce au nevoie; nu numai ca ar face trimiterea de mesaje mai rapida, dar ar fi mult mai greu de a fi interceptata de catre terte parti si mai usor de a fi protejata.

In cazul in care portiuni semnificative ale Departamentului Apararii a Pentagonului din spatele infrastructurii de birou pot fi descentralizate, documente si contracte inteligente pot fi instantaneu livrate si in siguranta, trimise si primite” DARPA spune, „reducand astfel expunerea la hackeri si reducerea intarzierilor inutile in corespondenta de birou.”

NATO a fost in procedura de lucru din aprilie, privind invatarea despre cum se utilizeaza tehnologia Blockchain, de asemenea. Aceasta include aplicatii viitoare in domeniul logisticii militare, achizitii si finante. NATO a facut si propuneri, ca parte a Strategiei pe 2016 a NATO Communications si a Agentiei informationale privind Inovation and Challenge, in luna aprilie. NATO a cerut in mod special implementarea de aplicatii Blockchain pentru logistica militara, achizitii si finante, si orice altceva care ar fi de interes pentru armata.

2016-07-22-healthcare-blockchain

sursa: http://qz.com/801640/darpa-blockchain-a-blockchain-from-guardtime-is-being-verified-by-galois-under-a-government-contract/

https://guardtime.com/blog/galois-and-guardtime-federal-awarded-1-8m-darpa-contract-to-formally-verify-blockchain-based-inte

https://www.ncia.nato.int/NewsRoom/Pages/160425_Innovation.aspx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *